Chinees Zoeterwoude eind januari dicht

35

De gemeente Zoeterwoude en de huurders van het Chinese restaurant zijn overeengekomen om de huur van het pand aan de Dorpsstraat 8 in Zoeterwoude-Dorp op maandag 28 januari 2019 te beëindigen.

De beëindiging van de huuroverkomst maakt deel uit van de uitvoering van een actieplan voor een toekomstbestendig centrum. Dit actieplan is in op opdracht van de gemeente en in samenwerking met de betrokken ondernemers en vastgoedeigenaren opgesteld.

De gemeente heeft het pand in 2010 aangekocht om het in de toekomst te kunnen slopen. Het Dorpsplein is door de ongelukkige ligging van het pand erg in zichzelf gekeerd en staat een verbetering van (de ruimtelijke kwaliteit van) de Dorpskern en het Dorpsplein in de weg.

Actieplannen versterken winkelgebied
In 2016 is voor de Leidse regio en Katwijk de ‘Regionale Retailvisie 2025’ vastgesteld. Met deze visie is een vitaal en toekomstbestendig wensbeeld geschetst voor de ontwikkeling van de winkelgebieden in de regio. In deze visie is aangegeven welke kansrijke winkelgebieden worden opgenomen in de zogenaamde regionale detailhandel structuur. Het dorpscentrum van Zoeterwoude is als een dergelijk winkelgebied aangemerkt. Aansluitend is er een actieplan opgesteld dat aangeeft welke concrete ingrepen en acties nodig zijn om het winkelgebied te kunnen versterken.

Plannen Chinees restaurant nog onbekend
Of de huurders hun restaurant ergens anders in Zoeterwoude gaan vestigen is nog niet bekend. Over het gerucht dat de gemeente een fiks geldbedrag aan de restauranthouders heeft betaald doen de betrokken partijen geen uitspraak.

Delen

35 reacties

 1. Esther Belt

  Belachelijk wel, dan hebben we naast een snackbar helemaal niets meer in zoeterwoude. Het dorpsplein is een saaie boel en ik denk dat ik voor veel Zoeterwoudenaren spreek dat ze liever een Chinees in het dorp hebben dan een meer fleurig dorsplein. Waar is Gemeente Zoeterwoude mee bezig?

  • Mitchel Berg

   Ricky van Veen ja dat is een grote teleurstelling maat , waar tegenwoordig de Chinezen alle eettenten overnemen zijn zij nu de dupe van het wanbeleid van de gemeente!

  • Ricky van Veen

   Laten we hopen dat deze Chinezen niet de handdoek in de ring gooien en een mooie luxe snackbar openen in het dorp waar ze wel een patat hete kip serveren

 2. Vraag me af of de gemeente geen alternatief heeft aangeboden. Zoeterwoude heeft al bijna niets te bieden aan winkels en horeca. Er is geen dorpskern waar je graag naar toe wil zoals bij andere kleine dorpen. Je wordt gedwongen om naar Leiden te gaan.

 3. Yvonne Schippers

  Belachelijk 😡😢😢laat het woordje (dorp ) er maar af 🤔😓 voetbalveld bij corbulo weg volgens mij want daar komt zon mooie sloot geloof ik 🤔😓 terwijl er veel mensen plezier van hebben ook de bezoekers van de klaverhal komen daar met hun hockeystick oa zag ik 😊en niette vergeten de zaalvoetballertjes Waar we altijd een brief over krijgen eens per jaar vanwege de drukte 😊volgens mij worden zo de inwoners ook verjaagt 🤔😓

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline