Gele hesjes ‘demonstreren’ boven A4

51

Drie personen hebben gisteren aandacht gevraagd voor de ‘gele hesjes’ in onze regio. Ze deden dat door met de hesjes naar het voorbijrazende verkeer op de A4 te zwaaien vanaf de brug over de snelweg bij de Europaweg. Ook werden op de grens van Leiden en Zoeterwoude flyers uitgedeeld aan passerende fietsers. Twee weken geleden stonden ook al vijf tot tien mensen in gele hesjes op de  brug.

 

Delen
heropening sligro Leiden

51 reacties

  • MJ Max Heuvel

   Allert Goossens dit was na werktijd jochie, gezien wij allen dagelijks erg druk zijn met zaken als werk. Zelf heb ik een eigen bedrijfje waar ik zo’n 50/60u per week mijn geld mee verdien.
   Graag eerst de feiten checken alvorens rare ongegronde en duidelijk veroordelende opmerkingen maakt die niet alleen suggestief, maar tevens nogal dom zijn. 😉👌

  • Monique van Duijn

   Mensen klagen liever op facebook, dan werkelijk actie te ondernemen. Vooroordelen te over over wel of niet werkende protesterende actievoerders….Respect voor deze mensen die hun nek uit steken voor de rest van Nederland!

  • MJ Max Heuvel

   Marjan tot op heden wel… Maar Frankrijk heeft elk weekend rond de 50.000 man op de been in Parijs alleen al en dit groeit met de dag en de regering daar komt al steeds meer met voorstellen… Dit kan hier ook! Maar, daar hebben we iedereen bij nodig!
   Iedereen wordt tenslotte even hard genaaid…

  • Albert misschien moet je is praten met die mensen ipv gelijk oordelen. Zal je voorbeeld geven arbeider verdien 1500 bruto 1% verhoging is 15 euro erbij. Dit wordt dan nog belast. Kosten boodschappen 3% omhoog ongeveer 12 euro per maand duurder, energie 30 euro per maand duurder, huurverhoging, zorgkosten 6 euro hoger per maand, etc. Heb nog niet alle kosten klimaat maatregelen en gemeentelijke lasten stijging. U snapt dan nog steeds niet waarom mensen boos zijn. Misschien als u de berekening doet voor uw salaris dat u dat wel een beetje voelt of helemaal niet in uw knip.

 1. En waarom denken deze ‘demonstranten’ dat er met een andere regering iets zou veranderen?

 2. Het begin van de eerste zin vat dit onzinnige bericht goed samen: “Drie personen hebben gisteren aandacht gevraagd”, en dus gekregen van de redactie van Sleutelstad. Wat is het belang hiervan? Moet deze flauwekul misschien journalistiek voorstellen? Wat jammer dan voor de redactie dat er geen rel was.
  In het park bij mij in de buurt stonden wel vijf mensen bij elkaar, gewoon vriendelijk keuvelend, zonder te schreeuwen, zonder dom te zwaaien, zonder malle hesjes, zonder aandacht van Sleutelstad.

  • Een Leids burger op

   Trek ook een geel Hesje aan zou ik zeggen. 🙂
   Nou ja, zolang het bij 3 personen blijft ….

 3. Elize Groenendijk op

  Ik vind het een goede actie maar weiger met mensen samen te werken die er anarchistische gedachtes op na houden. Ik pleit voor de asielkraan dicht te draaien want er word al jaren gedweild met de kraan open.

Je bent nu offline