Science 071: Propaganda in de Romeinse tijd?

In de uitzending van Science071 vertelt Elsemieke Daalder over haar onderzoek naar de rechtspraakverzamelingen van Julius Paulus onder keizer Severus, waar zij cum laude voor promoveerde. Redactrice Roos praatte ons bij over het laatste wetenschapsnieuws met onder andere moordende mezen en plantjes op de maan.   Redacteur Daan beantwoordde de wetenschapsvraag van de week: Hoe werkt gezichtsherkenning op je smartphone?

 

Was er al propaganda in de Romeinse tijd? Universitair docent Elsemieke Daalder promoveerde afgelopen oktober cum laude op haar onderzoek naar de rechtspraakverzamelingen van Julius Paulus onder keizer Severus. ‘Het was niet alleen propaganda, maar er zitten ook rechtsregels in. Er wordt een beeld geschetst hoe een goede rechter zich moet gedragen.’ Benieuwd hoe zo’n Romeinse procedure eruit zou moeten zien? Luister het fragment dan snel terug.

Wist je al dat mezen meer moorden door de klimaatverandering? Redactrice Roos hield ons op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap! Ook vertelde ze over plantjes op de maan, omgekeerde herinneringen, tandplak en een nieuw vaccin!

Je hebt het vast al in het nieuws voorbij zien komen, de gezichtsherkenning op je smartphone. Elke nieuwe smartphone is ermee uitgerust en ook de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem voor de smartphone Android 9.0 Pie heeft er een ingebouwde functie voor, maar er zijn steeds meer twijfels over de betrouwbaarheid en veiligheid: Redacteur Daan zocht het voor je uit!

 

 

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×