(Foto's: Emile van Aelst)

CDA Leiden zet Schaatshal Leiden in het zonnetje

Tijdens de nieuwjaarsborrel van het CDA Leiden is de Walenkamp-Award uitgereikt aan het bestuur van de Schaatshal Leiden voor hun niet aflatende inzet voor het realiseren van de 333-meter schaatsbaan in Leiden. “De discussie over de nieuwe schaatshal in Leiden loopt al ongelofelijk lang. Niet zelden ging het tijdens de discussies over geld. Het is ongelofelijk knap en het getuigt van ongelofelijk veel inzet en creativiteit dat de Schaatshal Leiden en de schaatsverenigingen die zijn aangesloten met zoveel creatieve ideeen zijn gekomen om cofinanciering voor de 333-meterbaan te realiseren”, blikt fractievoorzitter Joost Bleijie van het CDA Leiden terug op het proces.

Hij noemt het ‘ongelofelijk jammer’ dat alle inspanningen niet hebben geleid tot de realisatie van een 333-meterbaan. “Dat doet echt geen recht aan alle inspanningen van al die vrijwilligers die een flink bedrag bij elkaar gekregen hebben.”

Chris de waard in gesprek met CDA-fractievoorzitter Joost Bleijie en schaatshal-bestuurslid Willem van Vliet.

De Walenkamp-Award is genoemd naar oud-CDA-wethouder Joop Walenkamp (1949-1997). Met de prijs wil het CDA personen of organisaties in de stad onderscheiden die op een bijzondere manier de kracht van de Leidse samenleving hebben laten zien of op een bijzondere manier bijdragen aan Leiden. De Schaatshal Leiden noemt de partij daar een mooi voorbeeld van.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×