CDA Leiden zet Schaatshal Leiden in het zonnetje

2

Tijdens de nieuwjaarsborrel van het CDA Leiden is de Walenkamp-Award uitgereikt aan het bestuur van de Schaatshal Leiden voor hun niet aflatende inzet voor het realiseren van de 333-meter schaatsbaan in Leiden. “De discussie over de nieuwe schaatshal in Leiden loopt al ongelofelijk lang. Niet zelden ging het tijdens de discussies over geld. Het is ongelofelijk knap en het getuigt van ongelofelijk veel inzet en creativiteit dat de Schaatshal Leiden en de schaatsverenigingen die zijn aangesloten met zoveel creatieve ideeen zijn gekomen om cofinanciering voor de 333-meterbaan te realiseren”, blikt fractievoorzitter Joost Bleijie van het CDA Leiden terug op het proces.

Hij noemt het ‘ongelofelijk jammer’ dat alle inspanningen niet hebben geleid tot de realisatie van een 333-meterbaan. “Dat doet echt geen recht aan alle inspanningen van al die vrijwilligers die een flink bedrag bij elkaar gekregen hebben.”

Chris de waard in gesprek met CDA-fractievoorzitter Joost Bleijie en schaatshal-bestuurslid Willem van Vliet.

De Walenkamp-Award is genoemd naar oud-CDA-wethouder Joop Walenkamp (1949-1997). Met de prijs wil het CDA personen of organisaties in de stad onderscheiden die op een bijzondere manier de kracht van de Leidse samenleving hebben laten zien of op een bijzondere manier bijdragen aan Leiden. De Schaatshal Leiden noemt de partij daar een mooi voorbeeld van.

Delen
heropening sligro Leiden

2 reacties

  1. zo grappig je krijgt dus een prijs om je ergens voor in te zetten. Krijgen ze dan ook de rekening als er geld te kort is want dat komt toch niet bij de burgers te liggen. Mogelijk dat het CDA dan ook meebetalen.

    • Een Leids burger op

      Het resultaat telt blijkbaar niet, alleen de inzet. Die schaatshal met 250 meter ijsbaan is al duur genoeg. Van mij mag het CDA (en PvdA) de rekening krijgen bij overschrijdingen.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline