(foto: Sleutelstad.nl)

Groene Ideecafé over plastic afvalscheiding en circulaire economie

Sinds 1 januari hoeven inwoners van Leiden niet meer zelf hun plastic afval te scheiden. Plastic kan gewoon in de vuilnisbak en wordt er later uitgehaald. Dat roept bij veel mensen vraagtekens op. Maandag 21 januari komt Ralph Veelenturf, beheerder afval en reiniging bij de gemeente Leiden, uitleggen uit waarom Leiden heeft gekozen voor plastic nascheiding.

Verder is er aandacht voor de circulaire economie. Waarbij afval weer een grondstof wordt voor een ander product. In het Groene Ideecafé komen kunstenaars en ondernemers de mogelijkheden demonstreren. Ontwerper en activist Praktivist heeft een interactieve circulaire plattegrond van Leiden gemaakt van hergebruikt textiel uit de Leidse kringloop. Wie zelf nog een goed circulair initiatief heeft, kan deze eigenhandig toevoegen.

De creatieve ondernemers van Urban Urbex, DIY Studio Leidenen en Recycollectief Rataplan geven maandagavond twee parallelle mini-workshop: maak een slinger van boekrestanten van de Boekenzolder of een hoofdeksel uit recyclebare materiaal als plastic, papier, karton, lappen en wol. De gemaakte creaties mogen mee naar huis.

Het Groene Ideecafé vindt plaats op maandag 21 januari. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang is om 20.00 uur en de avond duurt tot 22.00 uur. Aanmelden voor het Groene Ideecafé wordt op prijs gesteld door de organisatie en kan via de Facebookpagina van het Groene Ideecafé. Of stuur een email naar ideecafe@ideewinkel.nl. De toegang is gratis.

Gerry van Bakel in gesprek met Ckees Oijen van het Groene Ideecafé.

Het Groene Ideecafé is elke derde maandag van de maand in Scheltema aan de Marktsteeg 1. Voor meer informatie kijk op de website van de Ideewinkel.

Duurzaamheid Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×