Rector Wim van der Veer van het Leonardo College maakt de commissie deelgenoot van zijn zorgen. (Foto: Chris de Waard).

Onduidelijkheid over kosten nieuwbouw Leonardo College

Door het lange aanlooptraject is het niet mogelijk om de nieuwbouw van het Leonardo College te realiseren voor het bedrag dat de Leidse gemeenteraad er eerder voor uittrok. Dat zei rector Wim van der Veer van de Leidse topsportschool gisteravond tegen de leden van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling. Volgens Van der Veer zijn de berekeningen uit 2016 achterhaald en dreigt er inmiddels een tekort van anderhalf tot twee miljoen euro.

Chris de Waard in gesprek met rector Wim van der Veer van het Leonardo College over het miljoenentekort.

Wethouder Dirkse van onderwijs herkent de cijfers van het Leonardo College niet. “We rekenen met de VNG-norm voor onderwijsgebouwen en op basis van de ‘2019-norm’ komen we dan uit op 11,6 miljoen euro, terwijl er ruim dertien miljoen beschikbaar is. Volgens het Leonardo College gaat de nieuwbouw zo’n vijftien miljoen euro kosten.

Chris de Waard in gesprek met onderwijswethouder Paul Dirkse over de nieuwbouw van het Leonardo College.

Op de plek van het te slopen gebouw van de oude Teldersschool komt de nieuwbouw van het Leonardo College. De Leidse LOOT-school verhuist eind 2020 van de Noachstraat naar de Telderskade. Voor de normale gymlessen, gymnastiek als eindexamenvak en voor veel sportklascursussen (onder andere judo, klimmen, fitness, dans) gaat de school gebruik maken van het eveneens nieuw te bouwen Indoor Sportcentrum dat tegenover de school wordt gerealiseerd op een van de voetbalvelden die nu nog in gebruik is bij F.C. Boshuizen. Ook voor highschool basketbal en het Regionaal TrainingsCentrum basketbal gaat het Leonardo straks naar het nieuwe indoorcentrum.

Leiden Onderwijs Politiek nieuwbouwleonardo


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×