(Foto: Chris de Waard).

Rekenkamer Leiden en Leiderdorp onderzoekt woningbouwopgave

De Rekenkamercommissie (RKC) Leiden en Leiderdorp gaat de komende tijd onderzoek doen naar de woningbouwopgave van de twee gemeenten. De Leidse regio wil tot 2030 zo’n 11.000 woningen bijbouwen, Leiden neemt er daarvan zo’n 8.500 voor haar rekening. Het rapport dat de RKC in april hoopt te presenteren moet de raadsleden in de twee gemeenten helpen bij de realisatie van die woningbouwambitie.

Chris de Waard in gesprek met voorzitter Hans van Egdom van de Rekenkamercommissie Leiden en Leiderdorp over het komende onderzoek naar de woningbouwopgave.

De raadsleden moeten bij het beoordelen van allerlei woningbouwplannen rekening houden met allerlei belangen en ambities. Wensen van omwonenden en vergroening bijvoorbeeld. Van Egdom: “Raadsleden moeten dus bij de beoordeling van al die losse plannen ook steeds het grote geheel in het achterhoofd houden, om zeker te stellen dat ook die totale ambitie wordt gerealiseerd.”

Leiden Leiderdorp Maatschappij Politiek Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×