Kjeld Nuis
Kjeld Nuis was aanwezig bij de Olympische Avond van Topsport Leiden. (Foto: Emile van Aelst).

Kjeld Nuis krijgt aanwijsplek WK Sprint

Schaatser Kjeld Nuis heeft van de KNSB een aanwijsplek voor deelname aan het WK sprint op 23 en 24 februari in Thialf gekregen. De Leidse schaatser werd tijdens het EK Sprint gediskwalificeerd toen hij op de 1000 meter twee ‘blokjes’ raakte en kon zich daardoor niet direct voor het WK plaatsen.

De KNSB laat weten dat Nuis al jaren tot de wereldtop behoort en dat hij de grootste kans op WK-goud maakt. Door de toewijzing hoeft Nuis nu niet deel te nemen aan het NK Sprint dat volgend weekend in Thialf plaats vindt.

Kjeld Nuis was begin deze week nog aanwezig bij de Olympische Avond van Topsport Leiden waar het Leids Olympisch Team werd gepresenteerd.

Leiden Sport Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×