Van gele hesjes tot bordeaux rode blazers bij Cultuur071

Iemke van Dijk, Cultureel Fabriek Voorschoten, Rumor di Mare bestaat 25 jaar, de Leidse Jazzweek en Licks & Brains in de uitzending van zaterdag 19 januari 2019.

Beeldend kunstenaar Iemke van Dijk vertelt over haar reis naar China. Samen met kunstenaars uit verschillende landen heeft ze deelgenomen aan de tentoonstelling ‘De Stijl and the Future, between China and Europe’ in het United Art Museum van Wuhan. In dit voorjaar verhuist de tentoonstelling naar ‘Boxes Art Museum’ in Guangzhou en reist Iemke opnieuw die kant op om haar werk te laten zien.
https://rhythmsection.de/

http://iemkevandijk.blogspot.com/

 

Maria Huijts en Rini Teunissen vertellen naar aanleiding van de sluiting van het Cultureel Centrum Voorschoten per 1 januari 2021. Volgens de Cultuurfabriek van Voorschoten is de meest geschikte alternatieve locatie Het Kruispunt in de Schoolstraat. Daarover is nog veel discussie in de gemeenteraad. .  

https://www.facebook.com/CultuurfabriekVoorschoten/  

Monique Aalbers, hoofd marketing Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal Leiden vertelt over het Nationaal Theaterweekend dat in het weekend van 25 – 27 januari landelijk georganiseerd wordt. Het is opgezet om het publiek meer kennis te laten maken met alle aspecten van theater. Het thema van Leidse Schouwburg/Stadsgehoorzaal is ‘Glow in the Dark’. Voor 10 euro kan je naar een voorstelling.

https://leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/

https://www.nationaaltheaterweekend.nl/

 

Egon Snelders vertelt over het Zeemanskoor Rumor di Mare, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan viert. Het 50 man sterke koor staat bekend om het brede en veelzijdige repertoir en zingt in verschillende talen. In het kader hiervan organiseren ze op 7 en 8 juni het festival ‘Naar zee, naar zee’ in het centrum van Leiden.  

https://zeemanskoorrumordimare.nl/

 

Trombonist Pieter Gerrit Binkhorst vertelt over de Leidse Jazzweek en de Leidse Bigband ‘Licks & Brains’. De band bestaat uit 18 muzikanten. Komend jaar brengen ze met hulp van een succesvolle  Crowdfunding actie en in samenwerking met Oscar de Jong, Bart Wirtz en Lukas Meijer en arrangeur Rolf Delfos een nieuw album uit met als gast solist Eric Vloeimans.. Op vrijdag 25 januari in de Tuinzaal van De Burcht in samenwerking met Benjamin Herman om 21.00 uur.

http://www.licksandbrains.com/

https://www.deleidsejazzweek.nl/

Kijk voor de complete muziekagenda http://muziekgezien.blogspot.com en luister de gehele uitzending via onderstaande link.

Advertentie

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×