Science071: Timon Krause verbaast in Leidse Schouwburg

Filosofie en magie, hoewel beide omgeven door een wolk van mystiek, lijken zij elkaars tegenpolen. Het ene probeert alles wat onbekend is te verklaren terwijl het andere juist de grenzen van het onbekende opzoekt. Het verenigen van deze twee concepten in een theatershow lijkt een moeilijke opgave. Timon Krause gaat deze uitdaging graag aan. Met zijn muzikale theatershow MINDGAMES, waarin hij filosofie en magie samenbrengt, toert hij door Nederland. Vrijdagavond 18 januari stond hij op de planken in de Leidse Schouwburg.

De uit Duitsland afkomstige Leidse masterstudent filosofie is een echte performer. Al vrij snel na zijn opkomst weet hij de sympathie van het publiek te wekken, dit door zijn enthousiaste en spontane vertoon. Met een mix van cabaret, muziek, hypnose en mentalisme belooft hij vanavond vele wenkbrauwen te doen fronzen en het publiek op het puntje van hun stoel te laten zitten . Krause heeft vanavond een zware troef aan het nuchtere Leidse publiek. Kritisch als zij zijn houden ze alles wat op het podium gebeurt nauwlettend in de gaten. De muzikale ondersteuning van jazz- en reggaepianist Henning Neidhardt en drummer Kevin Wolf zorgen ervoor dat het publiek meegenomen wordt in een reis naar het onbekende.

Hypnose
Meteen wanneer de show begint wordt duidelijk dat van het publiek een actieve bijdrage wordt verwacht. Vele vragen worden aan de mensen in de zaal gesteld. Enkele gelukkigen mogen op het podium komen en met hen worden verassende trucs uitgehaald met pincodes, die het publiek met veel vragen achterlaten. Vlak voor de pauze wordt het stil in de zaal. Een verlegen meisje uit het publiek begeeft zich op het podium en haar wordt verteld dat zij onder hypnose zal worden gebracht. Wat daarna volgt houdt het publiek tijdens de pauze nog een tijdje in zijn greep. Hij houdt wel van een beetje improvisatie en weet zeer goed met de soms onverwachte reacties van het publiek om te gaan. Op deze manier weet hij met zijn humor de show luchtig te houden, ondanks de concentratie die hij van het publiek vraagt.

Beste Europese mentalist
Krause heeft als artiest een aantal titels op zijn naam staan, zoals beste Nederlandse en Europese mentalist. Ook stond hij in de finale van Hollands Got Talent. Naast zijn carrière als mentalist speelt hij ook een aantal instrumenten, spreekt hij 4 talen en deed hij een opleiding aan de Paul van Vliet Academie voor kleinkunst. Hij zit naast zijn artiestenleven dan ook niet stil. Krause schrijft boeken over zijn vakgebied en helpt mensen door middel van mentalisme problemen zoals vliegangst op te lossen. Bovendien volgt hij een master filosofie in Leiden waarin hij filosofie en magie samen probeert te brengen. Krause is een druk baasje zullen we maar zeggen.

Muzikale finale 
Ook de tweede helft is niet minder verbazingwekkend. Een heuse liefdesshow wordt met veel humor en ongemak bij het publiek opgezet. Maar vooral de finale-act, waarin alles samenkomt omtrent een aantal bekende nummers, zorgt voor veel open monden in het publiek. Gedesoriënteerd lopen de mensen de zaal uit, terwijl zij druk napraten over hoe het toch kon dat deze muziektitels klopten. Na de voorstelling begeeft de man van de avond zich snel onder het publiek in de foyer, om nog een praatje te maken. Timon Krause heeft veel in zijn mars, dat is duidelijk. Grote kans dat we hem in de toekomst weer zien. Is het niet op het podium dan is het wel in de media. De aankomende maand gaat hij met zijn show nog een aantal podia langs. Kijk voor meer info op zijn website

Science


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×