LSG Intellimagic werd vorig jaar voor het eerst in het 123-jarig bestaan landskampioen. (Archieffoto: Reanne van Kleef).

Leidse schakers op titelkoers voor meerdere prijzen

De Leidse schakers van LSG IntelliMagic zijn op titelkoers voor meerdere prijzen. Afgelopen vrijdag wonnen ze met 3,5 – 0,5 in het landelijke bekertoernooi van S.V. Promotie en in de Meesterklasse staan ze bovenaan. Daarnaast is de ploeg door het behalen van de landstitel in 2018 wederom genomineerd voor de Leidse Sportprijzen.

Reanne van Kleef sprak met teamcaptain Edwin van Haastert van LSG IntelliMagic over de stand van zaken.

Vorig jaar schreef LSG geschiedenis door voor het eerst in het 123-jarig bestaan de landstitel in de Meesterklasse te pakken. Dat was extra bijzonder doordat ze dat met een veredeld amateurteam deden. De kansen om dit jaar wederom de titel binnen te halen werden wat lager ingeschat, maar toch staat LSG IntelliMagic inmiddels weer alleen aan kop.

Teamcaptain Edwin van Haastert van LSG 1: “Het gaat echt boven verwachting goed. Dit jaar waren we aan het begin van het seizoen wel één van de favorieten, maar iets minder sterk dan vorig jaar. Het probleem leek vooral dat de concurrentie veel sterker was geworden. Maar zij laten onverwacht veel steken vallen en wij hebben van de vijf wedstrijden er vier gewonnen en één verloren.” Met nog een relatief makkelijk programma voor de boeg liggen de Leidse schakers dus wederom op titelkoers.

In de Meesterklasse staan nu nog vier wedstrijden op het programma, De belangrijkste wedstrijd om de titel lijkt daarin de strijd tegen BSG op 16 maart. Die ploeg staat op dit moment één matchpoint achter op LSG.

Sportploeg van het Jaar
Vorig jaar is LSG IntelliMagic uitgeroepen tot Leidse Sportploeg van het Jaar 2017. Dat kwam toen doordat de schakers tweede werden in de Meesterklasse, vijfde in Europa en op dat moment ook aan kop gingen in het nieuwe seizoen van de Meesterklasse.

Dit jaar is de ploeg opnieuw genomineerd en met een landstitel op zak een goede kandidaat voor de titel. Van Haastert: “Het is altijd leuk om een bevestiging te zien van je prestaties. We waren verrast dat we vorig jaar wonnen. Dit jaar hebben we behoorlijke concurrentie van de waterpolodames van ZVL-1886 en de basketballers van ZZ Leiden. Het wordt lastig maar wie weet kunnen we de titel prolongeren.”

Publieksprijs
Alle genomineerden dingen ook mee naar de publieksprijs van het Leidsch Dagblad. In die strijd gaat het nog niet zo goed met de schakers en daarom doet van Haastert nog een extra oproep om op zijn team te stemmen.” Als je gaat stemmen, stem dan op LSG! We zijn vorig jaar landskampioen geworden en hopen dat dit jaar weer te worden. Schaken is een wat minder bekende sport dan bijvoorbeeld basketbal of waterpolo, maar onze prestatie met een team van voornamelijk vrienden is uniek.”

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×