Kaartje Museum de Lakenhal duurder

31

Als Museum de Lakenhal in juni de deuren weer opent voor het publiek, moeten bezoekers iets dieper in de buidel tasten. De prijs van de entreekaartjes was al een aantal jaren niet verhoogd en dat gebeurt nu wel. De toegangsprijs voor volwassenen gaat van een tientje naar 12,50 euro.

Delen

31 reacties

 1. Dominique Hoogervorst

  Dat verwacht je toch?πŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈπŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈπŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈπŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈπŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈπŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈπŸ€¦πŸΌβ€β™‚οΈ
  Dacht je nou echt dat je gemeente en museum de verbouwingen betaald……
  Alles wat ze doen is van ons geld of het geld komen ze bij ons halen…..

  • Niemand verplicht je toch om naar de Lakenhal te gaan. Als je het te duur vindt, vooral niet gaan.

   • Slaat nergens op zo’n opmerking…, door deze hoge prijzen kan ik geeneens naar de Lakenhal en ik zou dolgraag naar meer musea willen, maar dit houd me tegen… πŸ™

  • Een Leids burger op

   Minima konden tot voor kort via de declaratieregeling vergoeding van een museumjaarkaart krijgen, maar dankzij het asociale slinkse beleid van de salonsocialiste Damen van de Partij Voor de Armoede wordt dat afgeschaft….

 2. Brrr, wat een afzichtelijk stadsbeeld is hier ontstaan met dit monsteuze blok. Een waarschuwing voor de voorgenomen hoogbouw op een aantal plekken in onze stad, waardoor de stedenbouwkundige samenhang van woonwijken volledig uit zijn verband gaat worden gerukt.

 3. De meeste mensen kopen liever wat glazen bier of een vracht patat met iets smerigs dan een kaartje voor een museum. Dat zal altijd zo blijven.
  Op de foto is trouwens goed te zien hoe lelijk de nieuwbouw is en hoe slecht het pand past in die omgeving, alsof een of andere gek een betonnen kantoorgebouw tussen de huizen heeft gepleurd.

  • Een Leids burger op

   Die welstandscommissie houdt zich alleen bezig met de kleur van terrasstoeltjes… πŸ™‚

 4. Het is erg jammer dat burgers zo veel moeten betalen om de cultuur en geschiedenis van de eigen omgeving te bezoeken. De museumkaart is een must als je geregeld een museum bezoekt, maar het kan ook anders.
  Kijk naar the UK. Daar gaan de subsidies voor kunst en cultuur naar de musea. Bezoekers kunnen daar zo vaak ze maar willen gratis naar binnen wandelen.
  In Nederland gaan de subsidies voor kunst en cultuur naar projecten en kunstenaars (zzp-ers) die de eigen broek niet kunnen ophouden.Leuk voor deze mensen maar verder heeft bijna niemand er iets aan.
  De meeste musea liggen vol erfgoed waar de bevolking gewoon gratis naartoe moeten kunnen. De eerder genoemde subsidies worden bovendien betaald uit belastinggeld. Ons geld. Toch eigenlijk te gek dat daar zzp-ers van worden betaald.
  Buiten de Brexit zijn die Britten zo gek nog niet.

 5. Begrijpelijk dat je meer moet betalen, ze moeten dat MONSTERLIJK lelijke gebouw ook afbetalen. De planologische misser van de eeuw! Wat is lelijker: dit lelijke bouwsel of het ei op het dak van museum de Fundatie in Zwolle? Of kan het misschien nog erger?

 6. Dirk van Ulden op

  Vroeger noemden we zoiets een vlag op een poepschuit, maar in dit geval net andersom. Een poepschuit op een vlag. Heeft de architekt de plannen van de moffenbunkerbouwers geleend?

 7. Ritardo de Prie op

  Wat jammer, je zou wensen dat al dat moois in de stad en over de stad ook te zien zou zijn voor inwoners van de stad, al was het maar een paar dagen per jaar buiten drie oktober. Geldt ook voor de andere musea. Ik heb een museumkaart, en die is ook niet goedkoop, maar ik doe andere dingen weer niet: niet naar de kermis, geen duur telefoonabonnement,etc. Je hebt hem eruit als je vijf of zes keer naar een museum gaat.

Je bent nu offline