Wethouder Spijker en architect Arnold Homan van ontwikkelaar Catsheuvel lieten in juli vorig jaar een maquette van het plan zien. (Foto: Chris de Waard).

Dit jaar schop in de grond voor bouwproject De Veerplaats

In 2021 moet De Veerplaats worden opgeleverd. Dat bouwplan voorziet in de realisatie van woningen en 22 appartementen langs de Oude Rijn. De helft van de appartementen valt in de categorie sociale huur. De woningen worden gebouwd op de plek aan de Hoge Morsweg waar tot vorig jaar scouting Waingunga hun onderkomen het. De zeeverkenners zijn inmiddels verhuisd naar het Bizetpad.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over De Veerplaats.

Als de Leidse gemeenteraad binnenkort instemt met het openen van de grondexploitatie, de gemeente Leiden legt ruim 332.000 euro toe op het project, dan kan nog dit jaar de schop in de grond op het voormalige opslagterrein van Rijkswaterstaat langs de Oude Rijn. Nadat het terrein bouwrijp is gemaakt, kan dan worden begonnen aan de bouw van een gemeenschappelijk woondeck met daaronder een parkeergarage en eromheen de woningen. Aan de waterkant komt een brede trap naar de Oude Rijn.

Leiden Politiek veerplaats


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×