(Foto's: Gerry van Bakel).

Leidse schoolschaatskampioenschappen draaien om het plezier in de sport

De volwassenen in de Leidse schaatshal benadrukken allemaal dat het deze middag gaat om plezier in het schaatsen, het verder ontwikkelen van vaardigheden. Maar alle kinderen spreken vol vertrouwen uit dat ze gaan winnen. Velen vallen ook in de prijzen, want er zijn een heleboel categorien en het plezier spat er ook vanaf.

Hier en daar vloeit er een traantje vanwege een valpartij of verwarring bij de start wie in welke groep mag meeschaatsen, maar de lach overheerst. Voor organisatoren Sander van Weerlee en Sjoerd Jenninga van de Leidse schoolsportcommissie is dat de mooiste beloning. Samen met leerlingen van het MBO Rijnland en het Leonardocollege leiden zij deze middag waaraan 185 leerlingen uit het basisonderwijs meedoen in goede banen. De Josephschool en de Morskring zijn hofleverancier en brengen wel vijftig kinderen naar de schaatshal, van andere scholen doen er soms maar een paar kinderen mee. Sander en Sjoerd zien nog veel potentie om te groeien.

De ouders langs de kant trotseren de kou in de hal om hun kinderen aan te moedigen, de kinderen zelf ploeteren of glijden soepel over het ijs naargelang hun ervaring.

Een reportage van Gerry van Bakel.

Wie het heeft gemist, moet komend schooljaar de wesite van de schoolsportcommissie in de gaten houden voor de volgende editie van de Leidse schoolschaatskamapioenschappen.

Uitslag, nummers 1,2 en 3 in hun categorie
Groep 3 en 4 geoefend meisjes: Anika Ouweneel (E.L.S.), Maartje Toornvliet (E.L.S.), en Jill van Weerlee (Morskring)
Groep 3 en 4 ongeoefend meisjes: Elvia van ’t Hul (St. Joseph), Hannah Schlangen (Morskring), Laure Woudstra (Morskring)
Groep 3 en 4 ongeoefend jongens: Merijn van Velzen (Morskring), Falco van ’t Hul (St. Joseph), Kazuki Leemburg (E.L.S.)
Groep 5 en 6 geoefend meisjes: Ief Straathof (St. Joseph), Ilse Veuger (Morskring), Renske Ansink (Dukdalf)
Groep 5 en 6 geoefend jongens: Davod Linse (St. Joseph), Joris Toornvliet (E.L.S.), Kevin de Sousa Guia (Woutertje Pieterse)
Groep 5 en 6 ongeoefend meisjes: Lisa Geurts (St. Joseph), Sara de Negri (E.L.S.), Carice Huismanst (St. Joseph)
Groep 5 en 6 ongeoefend jongens: Thijmen Neddermeijer (E.L.S.), Alexander Nouwens (Woutertje Pieterse), Teun Wessendorp (St. Joseph)
Groep 7 en 8 geoefend jongens: Jelle Kokkedee (Morskring), Thibaut Vos (Lucas van Leyden), Finn Borst (Morskring),
Groep 7 en 8 geoefend meisjes: Pam Straathof (St. Joseph), Jolies Steenaert (St. Joseph), Jenny Vo (E.L.S.)
Groep 7 en 8 ongeoefend meisjes: Mare Agterhof (Woutertje Pieterse), Pien Wijkamp (St. Joseph), Nikki Smits (Morskring)
Groep 7 en 8 ongeoefend jongens: Leander Smit (Lucas van Leyden), Iver Tebbenhof (Lucas van Leyden), Teun Vonk (Lucas van Leyden)

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×