(Foto: beeld uit promotiefilm gemeente Leiden).

Prijsvraag Hartlijn Bio Science Park levert ruim honderd inzendingen op

Dwars door het Bio Science Park loopt een fiets- en wandelpad, vanaf het station helemaal tot aan Museum Corpus. Een soort levensader, vandaar de naam Hartlijn. Om deze route wat meer bekendheid te geven schreef de gemeente Leiden samen met Universiteit Leiden en andere bewoners van het Bio Science Park een ontwerpwedstrijd uit. Met mooie geldprijzen en dat loont, want er kwamen 103 inzendingen binnen.

Wethouder Paul Dirkse is er blij verrast door. En ook de diversiteit van de inzenders en de ideeën die binnen zijn gekomen maken de prijsvraag tot een succes, waaraan wellicht de geldprijzen van 2, 3 en 5 duizend euro hebben bijgedragen. Over de inhoud van de ideeën om de Hartlijn een herkenbare eigen identiteit te geven kan de wethouder niet teveel zeggen. Dat zou de jury maar voor de voeten lopen.

Gerry van Bakel in gesprek met wethouder Paul Dirkse over de prijsvraag Hartlijn.

De komende weken gaat allereerst een technische commissie kijken naar de haalbaarheid van de ontwerpen. UItgangspunt is dat het winnende ontwerp ook wordt uitgevoerd. Maar Dirkse wil de jury de vrijheid geven eventueel een heel inspirerend idee te belonen zelfs als dat niet nu al kan worden toegepast.

In de derde week van februari komt de commissie waarin alle vaste bewoners van het Bio Science park vertegenwoordigd zijn met de uitslag. De wethouder zelf heeft daar geen zitting in, maar hij mag straks wel de prijzen uitreiken.

 

Duurzaamheid Maatschappij


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×