Eerste NK Zwaardvechten in Oegstgeest

3

Het eerste Nederlands Kampioenschap Zwaardvechten vindt morgen plaats in de sporthal van het Rijnlands Lyceum aam de Homeruslaan in Oegstgeest. Door deelnemers uit het hele land wordt er in verschillende disciplines waaronder langzwaard en rapier gevochten. Het toernooi duurt van 09:00 tot 19:00 uur, de toegang is gratis.

Het toernooi valt onder de bredere noemer van HEMA: Historical European Martial Arts en is gebaseerd op overgeleverde manuscripten van de Europese zwaardmeesters van vroeger. Het is een sensationele sport, die zo vlug is als schermen, maar desondanks ook full-contact is. De zwaarden zijn bot, maar verder grotendeels onbuigzaam en hard.

Het Nederlands Kampioenschap bestaat uit vier rondes die elke keer door een andere vereniging worden georganiseerd. De eerste ronde wordt door de HEMA Bond en vereniging MARS georganiseerd. De tweede ronde speelt zich ook weer af in Oegstgeest. Dan is Historisch Vrijvechten Nederland (HVN), waarvan de hal in Oegstgeest de thuislocatie is, de organisator.

Sportschoolhouder Ties Kool van HVN is zelf een van de beste langzwaardvechters ter wereld.  Volgens hem is het NK een goede ontwikkeling voor de sport en hij is benieuwd hoe het toernooi zich ontwikkeld.

Meer informatie over het toernooi en de sport is te vinden op de website van de HEMA bond.

Delen

3 reacties

  1. Erg leuk om te zien! Duurt nog tot 19.00 dus wanneer je kunt, het is echt de moeite waard om even te gaan kijken!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline