Laatste weekend Chinees Restaurant Zoeterwoude

14

Na 15 jaar sluit Chinees Indisch Restaurant Golden House op zondag 27 januari 2019 definitief haar deuren aan de Dorpsstraat 8 in Zoeterwoude-Dorp. De gemeente, die sinds enkele jaren eigenaar van het pand is, zegde de huur op en gaat het pand slopen om de mogelijkheden van het Dorpsplein te vergroten.

Veel inwoners van het dorp betreuren het vertrek van het restaurant en nemen het de gemeente kwalijk dat ze de huur opgezegd hebben. Wethouder Ton de Gans (Ruimtelijke Ontwikkeling) verklaart dat het de ondernemer zelf is die bepaalt waar hij/zij zijn bedrijf vestigt en niet aan de gemeente. “De Chinees hoeft niet weg uit het dorp, maar kan niet in het huidige pand blijven omdat wij, als eigenaar van het gebouw, hier andere plannen voor hebben”, aldus de Gans. “We weten dat er lege plekken zijn. Op het moment dat daar een vergunning nodig is, dan komen wij weer in beeld”.

Inwoners van Zoeterwoude die komend weekend nog een laatste keer in het restaurant willen eten of afhalen moeten er rekening mee houden dat er niet gepind kan worden. De pin automaat is al afgesloten, zo melden de restaurant eigenaren in een brief op de deur, waar ze tevens alle klanten danken voor hun: “complimentjes, grapjes en gezelligheid”.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

14 reacties

  1. Connie Vis

    dit restaurant is al sinds 40 jaar op deze locatie gevestigd. De aanwezigheid van een dergelijk restaurant geeft je dorp een meerwaarde. Zoeterwoude is sinds 2010 eigenaar van het pand, Sinds die tijd is er niets aan het uiterlijk van het gebouw gedaan, met het oog op de ophanden zijnde sloop.Dit soort bedrijfjes moet je toch juist op je Dorpsplein willen hebben, net zoals de bakker, de slager, de groentenboer, kortom -bijna- alle winkels die tegenover de Jumbo zijn gevestigd. Foutje, verkeerd gepland. Jammer voor de familie van het restaurant, waarvan de kinderen hier op school zitten en hun vriendjes hebben. Jammer voor Zoeterwoude.

  2. Connie Vis

    Gemeente Zoeterwoude Het dorpsplein kan wel opnieuw worden herzien, maar de loop is eruit omdat de juiste winkels, zoals een bakker, groenteboer, slager, e.d. er niet zitten. Ook een restaurant als Golden House past hier uitstekend tussen. Misschien van het Dorpsplein een woonhof met oude geveltjes maken, met op het plein een grote tuin waar mensen kunnen zitten?

  3. Hoe zo’n pedanterige wethouder daar met lachlichtjes in zijn ogen staat te oreren … Ze zeggen dat de politiek in kleine gemeentes dichterbij de burger staat… Nou … Zoeterwoude is de kleinste zelfstandige gemeente van Nederland en zelfs daar laat de politiek zich blijkbaar absoluut niet gelegen liggen aan de inwoners.

  4. Marianne Asselman op

    Schandalig dat dit zomaar kan gebeuren. Wat voor wereld leven we tegenwoordig in. Hardwerkende mensen hun brood afnemen

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline