Het enige Chinese restaurant in Zoeterwoude-Dorp sluit haar deuren. (Foto: Robbert Beurse).

Laatste weekend Chinees Restaurant Zoeterwoude

Na 15 jaar sluit Chinees Indisch Restaurant Golden House op zondag 27 januari 2019 definitief haar deuren aan de Dorpsstraat 8 in Zoeterwoude-Dorp. De gemeente, die sinds enkele jaren eigenaar van het pand is, zegde de huur op en gaat het pand slopen om de mogelijkheden van het Dorpsplein te vergroten.

Veel inwoners van het dorp betreuren het vertrek van het restaurant en nemen het de gemeente kwalijk dat ze de huur opgezegd hebben. Wethouder Ton de Gans (Ruimtelijke Ontwikkeling) verklaart dat het de ondernemer zelf is die bepaalt waar hij/zij zijn bedrijf vestigt en niet aan de gemeente. “De Chinees hoeft niet weg uit het dorp, maar kan niet in het huidige pand blijven omdat wij, als eigenaar van het gebouw, hier andere plannen voor hebben”, aldus de Gans. “We weten dat er lege plekken zijn. Op het moment dat daar een vergunning nodig is, dan komen wij weer in beeld”.

Inwoners van Zoeterwoude die komend weekend nog een laatste keer in het restaurant willen eten of afhalen moeten er rekening mee houden dat er niet gepind kan worden. De pin automaat is al afgesloten, zo melden de restaurant eigenaren in een brief op de deur, waar ze tevens alle klanten danken voor hun: “complimentjes, grapjes en gezelligheid”.

Advertentie

Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×