Alles winnaars en genomineerden van de Zoeterwoudse Sportprijzen 2018. (Foto's: Chris de Waard, live-stream: Reanne van Kleef).

Kijk terug: uitreiking van de Zoeterwoudse sportprijzen

Sleutelstad was ook dit jaar live aanwezig bij de uitreiking van de Sportprijzen Zoeterwoude in Café de Meester. Na afloop werden interviews met bijna alle prijswinnaars, de organisatie en de sportwethouder gedaan. Luister hier naar hun verhalen of kijk de volledige uitzending van het sportgala nog eens terug.

Talent 2018

Pony Race – Koos Westendorp (14 jaar)

Robbert Beurse in gesprek met Talent van het Jaar Koos Westendorp.
Aanmoedigingsprijs 2018

Rugby – Sjoerd Hoogeveen (10 jaar)

Trainer 2018

Genomineerden voor de titel trainer van het jaar waren Fleur Blijleven (turntraining bij S.J.Z. en bij Meerburg) en José Versteegen (Meer Bewegen Voor Ouderen (MBVO)). De titel ging naar José Versteegen.

Robbert Beurse in gesprek met Trainer van het Jaar José Versteegen.

Kjeld Nuis

Kjeld Nuis moet Zoeterwoude waar hij opgroeide delen met Leiden waar hij werd geboren. Zelf kon hij niet aanwezig zijn in Café de Meester, zijn ouders wel. Presentator Gerard van der Hoeven spreekt met vader Ron en moeder Henriëtte Nuis.

Sportman van 2018

De drie genomineerden zijn roeier Gert-Jan van Doorn (vanavond vertegenwoordigd door zijn coach Ed Maan). Zelf studeert hij in Seatle aan de Washington University. Tweede genomineerde is roeier Jasper Joordens en de derde is schaatser Maarten van der Salm (vertegenwoordigd door zijn vader Nico). Gert-Jan van Doorn is de Zoeterwoudse Sportman van 2018.

Reanne van Kleef in gesprek met ‘runner up’ Jasper Joordens en met Ed Maan, de coach van zowel Jasper als de afwezige winnaar Gert-Jan van Doorn.

Sportvrijwilliger 2018

Sportwethouder Ruud Bouter van Progressief Zoeterwoude reikt de prijzen uit. Genomineerd zijn Marleen Andriesse (Gymnastiek-, turn- en jazzdansvereniging Meerburg), Edwin van Nierop (Voetbalvereniging SJZ) en Sil Verhoog (IJsclub Zoeterwoude). Edwin van Nierop wordt sportvrijwilliger van het jaar en Sil Verhoog wordt uitgeroepen tot Jonge Sportvrijwilliger van het jaar.

Robbert Beurse in gesprek met Sportvrijwilliger van het Jaar Edwin van Nierop.

Robbert Beurse in gesprek met Sportvrijwilliger van het jaar (onder 30) Sil Verhoog.

Robbert Beurse in gesprek met sportwethouder Ruud Bouter.

Sportvereniging van 2018

Genomineerd waren de Zoeterwoudse Tennis Club en SJZ Voetbal. ZTC wint en krijgt de prijs, een zilveren schaal, uit handen van sportwethouder Bouter.

Sportvrouw 2018

In deze categorie drie genomineerden. Tijlde Bennis en Janneke Lemmerzaal delen de tweede plek. Eerste en dus sportvrouw van het jaar is Liselotte van den Berg.

Robbert Beurse in gesprek met Sportvrouw van het Jaar Lisselotte van der Berg.

Sportploeg 2018

Genomineerd zijn Meerburg Vrouwen 1 en Zaalvoetvalteam De Meester. De Meerburg dames winnen de titel.

Robbert Beurse in gesprek met Sportploeg van het Jaar Meerburg vrouwen 1

Robbert Beurse in gesprek met organisator Gerard van der Hoeven.

 

Sport Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×