De Poëzieweek, jazz, country linedancing en beeldende kunst in Cultuur071

Leo van Zanen, Sweetwoodcountrydancers, Hans Baaijens, Tineke Jacobs en Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten in de uitzending van zaterdag 26 januari 2019.

Dichter Leo van Zanen vertelt over de Poëzieweek, die loopt van donderdag 31 januari tot en met woensdag 6 februari met als thema ‘Vrijheid’. In het kader hiervan organiseert hij zaterdagmiddag 2 februari in samenwerking met BplusC het dichtersevenement ‘Alle mensen….’. Deze middag omvat twee groepsoptredens van Leidse dichters, om 13.30 en 15.00 uur. De toegang is gratis.

https://www.bplusc.nl/agenda/agenda.html?eventId=alle-mensen-

https://www.poezieweek.com/

 

Harry Kleijweg, PR-medewerker van de Sweetwoodcountrydancers vertelt over de activiteiten van deze country-linedance groep uit Sweetwood (Zoeterwoude). Het idee hiervoor ontstond begin 1998 in Leiden en kort daarna verhuisden het gezelschap naar de huidige locatie in Zoeterwoude. Oefenavonden zijn zowel op maandag als woensdagavond en ‘s winters is eenmaal per maand een vrije dansavond. De entree is 3 euro per avond, aan de deur te voldoen.  

http://www.sweetwoodcountrydancers.nl/

 

Hans Baaijens, voorzitter van ARS Aemula Naturae, en Tineke Jacobs, beeldend kunstenaar. Op 27 januari is de opening van  de duo-tentoonstelling ‘Ontmoeting’ van Tineke Jacobs en Gerard Schoemaker. De kunstenaarsvereniging met aandacht voor beeldende kunst in Leiden is opgericht in 1694 en telt ongeveer 90 leden. De vereniging biedt voor niet-leden verschillende scholingsprojecten aan.

https://www.arsaemula.nl/

 

Tjeerd Klapwijk, voorzitter, en Rini Teunissen, algemeen lid, vertellen over PJPJ – Podium Jong Professionals Jazz Voorschoten. Sinds 1994 organiseert het PJPJ verschillende jazzconcerten in samenwerking met de jazzafdeling van het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Dit jaar beleeft PJPJ zijn 25-jarig jubileum en in dat kader verschijnt in mei een fraai jubileumboek. De Big Band van het Koninklijk Conservatorium Den Haag treedt zaterdagavond 26 januari om 20.00 uur op in het Cultureel Centrum Voorschoten aan de Prinses Marijkelaan. Toegang is 7 euro.

http://www.pjpj.nl/

 

Kijk voor de complete muziekagenda http://muziekgezien.blogspot.com en luister de gehele uitzending via onderstaande link.

Cultuur Leiden Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×