Verzamelgebouw De Buitenplaats huisvest een brede school, kinderopvang en bibliotheek. (Foto: Robbert Beurse).

Oversteekplaats brede school Zoeterwoude wordt veiliger

De gemeente Zoeterwoude gaat de verlichting bij de oversteekplaats naar De Buitenplaats aan het Veldboeket 1-7 in Zoeterwoude-Dorp op korte termijn verbeteren. Het (weliswaar) verhoogde zebrapad ligt precies tussen twee lantarenpalen in waardoor de leerlingen van brede school Het Avontuur (gevestigd in het gebouw van De Buitenplaats) in de wintermaanden in het donker moeten oversteken. De overstekende kinderen zijn niet goed zichtbaar en daar moet iets aan gebeuren, zo vindt ook de CDA fractie.

Wethouder Ruud Bouter heeft beloofd snel in actie te komen. “Anders is het ’s ochtends als weer licht en hoeft het niet meer”, voegde VVD fractievoorzitter Mathieu Paardekooper toe aan het verzoek dat ook door de andere partijen werd gestuurd.

Modder
Al vanaf de opening van de Buitenplaats in oktober 2018 klaagden ouders over de slecht begroeide, en daardoor modderige, speelplaats. Burgemeester Liesbeth Bloemen stelde toen nog dat: “je kind wordt geacht vies te worden! Laat je kinderen spelen in de modder want dat is goed voor ze, dat was het ook toen wij jong waren”. Enkele maanden later lijkt de gemeente van gedachten veranderd en wordt er door wethouder Bouter actief naar een oplossing gezocht.

Robbert Beurse sprak met CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx en wethouder Ruud Bouter (Verkeer) over de problemen rond De Buitenplaats.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×