Leidse raad unaniem voor nieuw zwembad De Vliet

1

Leiden krijgt een nieuw binnenbad aan de Vliet. In hetzelfde complex als waar de nieuwe schaatshal komt, wordt een modern bad van 35 meter bij 25 meter gebouwd. Dat bad wordt verbonden met het bestaande 50-meter buitenbad dat helemaal wordt gerenoveerd. Alle partijen in de Leidse raad zijn blij met het nieuwe zwembad. Het besluit werd dan ook met algemene stemmen genomen.

Het nieuwe sportcomplex wordt honderd procent klimaatneutraal, de ligweide blijft behouden en het binnenbad voldoet aan de internationale afmetingen voor een waterpolobad. In de verenigingsruimte voor zwem- en waterpoloclub ZVL-1886 mag die vereniging weliswaar geen eigen horeca-activiteiten ontplooien, maar de ruimte wordt wel drie keer zo groot als in eerste instantie was ingetekend. Zo had elke partij in de Leidse raad wel één of meer punten om tevreden over te zijn.

Chris de Waard in gesprek met fractievoorzitter Maarten Kersten van de Partij Sleutelstad over de verenigingsruimte voor ZVL-1886.

Dat geldt niet voor ZVL-1886. De zwemmers zijn erg ongelukkig met het besluit aan hen geen echt eigen verenigingsruimte toe te kennen en sturen morgen een brief aan sportwethouder Dirkse waarin ze hun ongenoegen uiten.

Delen

1 reactie

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline