(Foto's: VTV Sportconsulent Leiden).

Leidse sportconsulent wil sporten mogelijk maken voor iedereen

Onbeperkt sporten voor iedereen. Sportconsulent Joeri Bouwmeester treedt op als een soort makelaar tussen potentiele sporters en sportverenigingen. “Er is voor iedereen een sport,” zegt Joeri Bouwmeester tegen zijn klanten. “Mensen hebben vaak veel vragen en weten niet hoe het moeten organiseren. Ik help ze op weg.”

Joeri Bouwmeester vindt dat het belangrijk is dat iedereen kan sporten. Niet alleen omdat sporten en bewegen gezond is, juist ook voor mensen met een beperking maar ook omdat het nieuwe sociale contacten biedt. In Leiden zijn er al een aantal reguliere sportverenigingen die zich inzetten voor mensen met een beperking, maar het aanbod mag zeker nog wat uitgebreid mogen worden.

Gerry van Bakel in gesprek met sportconsulent Joeri Bouwmeester.

De sportconsulent wordt geregeld benaderd door de wijkteams, revalidatiecentrum, en particulieren met de vraag wat er beschikbaar is. In de Leidse regio gaat het waarschijnlijk om 20.000 mensen met een beperking. Joeri Bouwmeester merkt dat er vaak een drempel is om naar een sportvereniging toe te gaan. “Mijn taak is om die drempels zoveel mogelijk weg te nemen en dat is eigenlijk altijd maatwerk.”

Joeri Bouwmeester heeft zelf nog wel een wensenlijstje, zoals rolstoeltennis en zwemlessen voor kinderen met een verstandelijke beperking. Wie meer wil weten kan contact opnemen met Joeri Bouwmeester, stuur een email naar sportconsulent@vtvzhn.nl of bel 06-11 34 87 12.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×