Visio houdt spreekuur over alternatieve leesmogelijkheden voor slechtziende en blinde mensen

Expertisecentrum Koninklijke Visio voor slechtziende en blinde mensen geeft op maandag 25 februari advies en informatie over de mogelijkheden over aangepast lezen. Uiteenlopende visuele problemen kunnen resulteren in moeilijkheden bij het lezen, maar met de juiste hulpmiddelen kunnen mensen echter teksten en boeken blijven lezen.

Uit onderzoek blijkt dat veel, vaak oudere, mensen met een beperkt zicht vragen hebben over hun visuele beperking. Visio besteedt tijdens het spreekuur in Leiden specifiek aandacht aan aangepast lezen met verschillende hulpmiddelen, zoals: loepen, loepbrillen en beeldschermloepen.

De adviseur checkt hoe het met de gezichtsscherpte is gesteld en geïnteresseerden kunnen kennis maken met de mogelijkheden die er zijn om het lezen te vergemakkelijken. Wie al een leeshulpmiddel heeft, maar dit niet meer kan gebruiken of wil vervangen is ook welkom voor advies.

Het spreekuur
Datum: maandag 25 februari
Locatie: Sandifortdreef 1a 2333 ZZ
Tijd: 13.30 uur tot 16.30 uur

Geïnteresseerden hoeven zich vooraf niet aan te melden. Visio in Leiden is van maandag tot en met vrijdag te bereiken via T 088 585 92 00. Meer informatie op www.visio.org.

Advertentie

Leiden Maatschappij


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×