Zeventien organisaties uit Oegstgeest kregen een cheque van het Rabobank Wensenfonds. (Foto's: IJsbrand Terpstra)

Zeventien cheques voor maatschappelijk projecten tijdens OEGST!Live

Oegstgeest heeft een nieuwe slogan, is zeventien maatschappelijke geldbedragen rijker en wil graag een Fair Trade gemeente worden. Tijdens de tweede editie van OEGST!Live gaven verschillende vrijwilligers gisteravond een kijkje achter de schermen van hun organisatie. In een goedgevuld Dorpscentrum werden bovendien zeventien cheques uitgereikt door het Rabobank Wensenfonds.

Dorpsmarketeer Marjolijn van der Jagt trapte de avond af met de presentatie van de (nieuwe) slogan van het dorp: Terug naar Oegstgeest. De zin werd in de volksmond al langer gebruikt om het dorp te promoten, maar sinds gisteravond heeft de uitroep ook een officiële status. “De slogan heeft al meer dan 90% naamsbekendheid, die moeten we nu gaan vullen met mooie evenementen”, zegt Van der Jagt. Op het podium zegde wethouder Matthijs Huizing toe dat de slogan ook door de gemeente gebruikt gaat worden. “Mijn enorme complimenten voor wat jullie gedaan hebben, natuurlijk gaan wij meedoen.”

Nagenieten? Kijk de live-regisratie van terug!

Fair Trade
Voor Huizing was de avond ook een mooie gelegenheid om één van de ambities van de gemeente uit te lichten: het worden van een Fair Trade gemeente. “Het is belangrijk dat Oegstgeest ook z’n steentje bijdraagt aan een betere samenleving.” Naast dat de gemeente zich bij de eigen inkopen – ‘de koffie en de jus d’orange’ – gaat richten op Fair Trade deed Huizing ook een oproep aan de zaal. “Om te beginnen heb je de winkels en de horeca nodig, dat die daar aandacht aan gaan besteden, maar eigenlijk hebben we gewoon iedereen nodig.”

Verslaggever IJsbrand Terpstra sprak met verschillende aanwezigen in het Dorpscentrum

Cheques
Voor veertien maatschappelijke organisaties was het laatste onderdeel van de avond het spannendst. Het Rabobank Wensenfonds maakte tijdens OEGST!Live bekend welke geldbedragen er worden uitgereikt om de ingediende wensen te realiseren. Dat leverde geldbedragen op tussen de vijfhonderd en vijfduizend euro, waarmee onder meer korfbalvereniging Fiks, de Jenaplanschool en Papa’s voor Pannenkoeken een wens in vervulling kunnen laten gaan. Het Dorpscentrum gaat met een bedrag van 3.300 euro een mobiel podium aanschaffen.

Muurgedichten
Drie organisaties werden extra in het zonnetje gezet. Het Cultuurfonds Oegstgeest nam een cheque van ruim 1.500 euro in ontvangst om muurgedichten in het dorp mogelijk te maken en Stichting De Zonnebloem kreeg een cheque uit handen van wethouder Matthijs Huizing, omdat zij ‘oudere mensen uit de eenzaamheid halen en ze hebben daar de tijd en energie voor over om dat te zoen’. De schoolband van het Rijnlands Lyceum zorgde voor een muzikaal intermezzo, maar mocht ook nog een geldbedrag van 3.000 euro in ontvangst nemen. Daarmee kunnen instrumenten worden aangeschaft voor de nieuwe locatie van de school.

Advertentie

Maatschappij Oegstgeest OEGST!Live


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×