Sprookjes, studenten en Leydsche Genever bij Cultuur071

Sinfonietta Voorschoten, Bremer Stadsmuzikanten, Collegereeks ‘Door Leydse Ogen’, StuKaFest en Jacqueline Zirkzee in de uitzending van zaterdag 2 februari 2019.

Aukjen Nauta en Helène Kok vertellen over de familievoorstelling ‘De Bremer Stadsmuzikanten’, naar het sprookje van de gebroeders Grimm. Deze voorstelling komt tot stand door een samenwerking tussen Sinfonietta Voorschoten en jeugdtheaterschool Theaterplaats en is te zien op zondag 3 februari in het Kruispunt aan de Schoolstraat in Voorschoten.

https://www.sinfoniettavoorschoten.nl/

https://theaterplaats.nl/  

 

Vincent van Zuilen, historicus en initiatiefnemer van de Kennisproeverij, waarmee hij de collegereeks ‘Door Leydse Ogen’ organiseert. Dit is een tienluik over de geschiedenis van Leiden en de Leidenaren in de vroegmoderne tijd, 1500 – 1800. Het eerste college over politiek start op dinsdag  5 februari om 19.45 in Old School aan het Pieterskerkhof 4-A in Leiden. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de deur, maar ook te reserveren via de facebookpagina van De Kennisproeverij of stuur een mail info@dekennisproeverij.nl

 

Gerard Velthuijs, Christien van de Pavert en Floris Hessing vertellen over StuKaFest 2019 waarvoor zij allen actief zijn. Dit landelijk georganiseerde festival, waarbij studentenkamers in 13 Nederlandse steden, waaronder Leiden worden omgetoverd tot mini-theaters, vindt plaats op 7 en 8 februari a.s. De opening is op donderdag 7 februari om 19.00 uur in de Red Carpet Lounge Het wordt afgesloten met een spetterend eindfeest in Gebr. de Nobel vrijdagavond om 23.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website

https://www.stukafest.nl/leiden/

 

Jacqueline Zirkzee vertelt over de publicatie van haar laatste roman ‘De eerste priesteres’ en over haar overige schrijfactiviteiten, onder meer als redacteur en schrijfcoach. Op 20 januari werd het eerste exemplaar van haar laatste roman in ontvangst genomen door burgemeester Lenferink in Grand Café de Burcht.

https://www.jacquelinezirkzee.nl/

 

Kijk voor de complete muziekagenda http://muziekgezien.blogspot.com en luister de gehele uitzending via onderstaande link.

Advertentie

Cultuur Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×