Het Ambachts- en Baljuwhuis in Voorschoten. (Foto: Google Streetview).

Gemeente in onderhandeling over Ambachts- en Baljuwhuis

De gemeente Voorschoten is in onderhandeling over de verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis. De verkoop van het monumentale pand, dat onder andere gebruikt wordt als trouwlocatie, moet ervoor zorgen dat de schulden van de gemeente worden afgelost. Het is onderdeel van het besluit dat de raad in december nam om tafelzilver te gaan verkopen.

Naast het reduceren van de schuld, vraagt wethouder Cramwinckel zich af of het in deze tijd nog wel de taak van de gemeente is om trouwen te faciliteren. “Vroeger kon je alleen trouwen op het gemeentehuis en in het Ambachts- en Baljuwhuis, nu kan dat op meerdere locaties”, zegt Cramwinckel die in de verkoop wel wil bedingen dat trouwen wel mogelijk blijft in het pand aan de Voorstraat.

Voordat de verkoop beklonken is moet er nog wel het een en ander uitgezocht worden. Zo is ooit bepaald dat het  Ambachts- en Baljuwhuis zijn publieke functie moet behouden. Over de mogelijke opbrengsten van de verkoop wil de wethouder nog niets zeggen: “Ik weet als wethouder financiën dat je nooit meteen je kaarten op tafel moet leggen.”

Verslaggever Lieuwe van Slooten in gesprek met wethouder Marcel Cramwinckel

Nieuws Voorschoten Ambachts- en Baljuwhuis Voorschoten


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×