(Foto: Politie).

Agenten gewond bij aanhouding in Leiden

Bij de aanhouding van een 29- jarige man uit Harlingen zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten gewond geraakt. Ook werd er bij de arrestatie in de Seringenstraat in Leiden een waarschuwingsschot gelost.

Rond 00.30 uur kregen surveillerende agenten de melding dat in de Seringenstraat een agressieve man voor een woning zou staan die de meldster iets aan zou willen doen. Toen de agenten bij de woning aankwamen, zagen zij een man waarvan bij hen bekend was dat hij een straatverbod had. Toen ze de 29- jarige man aanspraken, kreeg een van de agenten direct een harde vuistslag in zijn gezicht. Daarbij viel de aangevallen agent op de grond en ontstond een worsteling. Daarbij gebruikte de verdachte veel geweld. De tweede agent raakte bij de worsteling gewond aan zijn hand.

De verdachte liet zich niet aanhouden en bleef zich verzetten. Daarop werd hij door de agenten ‘gepeppert’ en toen zelfs dat niet hielp loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Hierop vluchtte de verdachte in de richting van station Leiden Lammenschans waar hij door opgeroepen agenten alsnog kon worden aangehouden.

De twee aangevallen agenten hebben aangifte gedaan. Naar omstandigheden gaat het redelijk met ze, zo laat de politie weten.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×