Bewoners klagen over scheve balans tussen wonen en horeca in Voorschotense Voorstraat

1

‘De Voorstraat in Voorschoten dreigt primair een horecastraat te worden en die horeca wint elk jaar aan terrein’, dat schrijven bewoners in een brief aan de gemeenteraad. Bewoners ervaren geluidsoverlast en maken zich zorgen over foutgeparkeerde voertuigen in de historische winkelstraat van Voorschoten. Volgens het CDA speelt het probleem al langer: “In juni hebben wij al voor een scheve balans tussen wonen, werken en horeca gewaarschuwd“, zegt raadslid Cees Bremmer.

“Dit proces is sinds 2015 al gaande”, zegt Bremmer die als voorbeeld de dorpshistoricus van Voorschoten Jan Sloof noemt. “Hij is niet meer in staat rondleidingen te verzorgen.” De partij wil dat er meer en zichtbaarder gehandhaafd wordt. “Het gaat om de spelregels. Het spel moet binnen de lijnen gespeeld worden, nu is het eerder een soort trapveldje”, aldus het CDA-raadslid.

CDA-raadslid Cees Bremmer in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

De Taskforce centrum – bestaand uit meerdere vertegenwoordigers van het centrum – werkt sinds de zomer aan een voorstel om de situatie in de Voorstraat te verbeteren. Wethouder Mol wacht er met smart op. “Het historische karakter van de Voorstraat moet de horeca juist versterken”, zegt de wethouder. “Maar de taskforce heeft tijd nodig.”

Wethouder Nanning Mol in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Delen
heropening sligro Leiden

1 reactie

  1. De klachten zijn terecht. De Voorstraat is een prachtige oude dorpsstraat, maar ontaardt steeds meer in een horecaherriestraat met alle overlast en andere problemen van dien. Helaas moet worden gevreesd dat het nog erger zal worden. De op handen zijnde verkoop van het Ambachts- en Baljuwhuis (een fout besluit!) moet in dit verband zorgen baren. Aangezien dit historische pand een “publieke functie” moet houden zou het wel eens een horecabestemming kunnen gaan krijgen.

Over de auteur

Lieuwe van Slooten

Je bent nu offline