De Voorstraat in Voorschoten. (Foto: CDA Voorschoten).

Bewoners klagen over scheve balans tussen wonen en horeca in Voorschotense Voorstraat

‘De Voorstraat in Voorschoten dreigt primair een horecastraat te worden en die horeca wint elk jaar aan terrein’, dat schrijven bewoners in een brief aan de gemeenteraad. Bewoners ervaren geluidsoverlast en maken zich zorgen over foutgeparkeerde voertuigen in de historische winkelstraat van Voorschoten. Volgens het CDA speelt het probleem al langer: “In juni hebben wij al voor een scheve balans tussen wonen, werken en horeca gewaarschuwd“, zegt raadslid Cees Bremmer.

“Dit proces is sinds 2015 al gaande”, zegt Bremmer die als voorbeeld de dorpshistoricus van Voorschoten Jan Sloof noemt. “Hij is niet meer in staat rondleidingen te verzorgen.” De partij wil dat er meer en zichtbaarder gehandhaafd wordt. “Het gaat om de spelregels. Het spel moet binnen de lijnen gespeeld worden, nu is het eerder een soort trapveldje”, aldus het CDA-raadslid.

CDA-raadslid Cees Bremmer in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

De Taskforce centrum – bestaand uit meerdere vertegenwoordigers van het centrum – werkt sinds de zomer aan een voorstel om de situatie in de Voorstraat te verbeteren. Wethouder Mol wacht er met smart op. “Het historische karakter van de Voorstraat moet de horeca juist versterken”, zegt de wethouder. “Maar de taskforce heeft tijd nodig.”

Wethouder Nanning Mol in gesprek met verslaggever Lieuwe van Slooten

Nieuws Politiek Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×