Happietaria opent vanavond in Het Gebouw

2

Eten voor het goede doel kan de komende maand in Het Gebouw aan het Arubapad 2 in Leiden Noord. Daar opent vandaag Happietaria Leiden. Het door leden van christelijke studentenverenigingen uit Leiden gerunde restaurant zamelt dit keer geld in voor de slachtoffers van mensenhandel in Zuidoost-Azië. “Kom eten bij Happietaria Leiden en neem een Hap uit mensenhandel”, is dan ook het motto van het vrijwilligersrestaurant dat om 18.00 uur officieel wordt geopend door fractievoorzitter Gert-Jan Segers van de ChristenUnie. Het pop-up restaurant wordt iedere twee jaar in Leiden georganiseerd.

Happietaria is tot en met 1 maart open en zamelt in een paar weken tijd geld in om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië tegen te gaan. Streven is om een bedrag van 30.000 euro op te halen. Het restaurant is elke werkdag vanaf 17.00 uur geopend. Er worden verschillende soorten maaltijden geserveerd, waaronder vlees, vis en vegetarische gerechten. In het tijdelijke restaurant worden ook thema-avonden georganiseerd en regelmatig zal er live muziek zijn.

Neem een Hap uit mensenhandel
Het geld dat met het restaurant wordt opgehaald gaat naar een project van de hulporganisatie ‘Tear’. Het project is erop gericht om mensenhandel, misbruik en uitbuiting in Azië tegen te gaan. In Azië zijn zo’n dertig miljoen mensen slachtoffer van mensenhandel. Tear strijdt tegen dit onrecht door een aantal inspirerende sociale ondernemers in Azië te ondersteunen. Deze sociale ondernemers worden ondersteund door deel te nemen aan het driejarig leiderschapstrainingsprogramma ‘Inspired Individuals’, waardoor ze hun talenten beter kunnen ontplooien, effectiever leren werken en hun werk duurzaam kunnen voortzetten.

Het Gebouw
Het Gebouw is goed bereikbaar met de fiets, auto en met het openbaar vervoer. Wie met de auto komt, kan parkeren in Parkeergarage Ringkade of Parkeergarage Soestdijkkade. Die parkeergarages zijn open tot 23.00 uur. Er zijn dagelijks twee shifts, de eerste om 17.00 uur, de tweede om 19.30 uur.

Delen

2 reacties

  1. Een Leids burger op

    Tear strijdt tegen dit onrecht door een aantal inspirerende sociale ondernemers in Azië te ondersteunen.

    .
    Goed om lokale ondernemers te ondersteunen. Hoewel ik niet denk dat dit de mensenhandel drastisch zal verminderen is het toch een prima initiatief.

Je bent nu offline