Kim Vermaas. (Foto: Wim de Leeuw, tekst: Eric van Dijk).

Scylla dendert door richting play-offs

In de eredivisie tafeltennis hebben de mannen van Scylla hun succesreeks na de winterstop voortgezet. Werd vorige week streekgenoot Avanti met ruime cijfers (1-5) bedwongen, ditmaal gunde Scylla de tegenstander geen enkel punt. In Terborg werd het 0-6 voor de spelers uit Leiden. Kazeem Nasiru, Kim Vermaas en Merijn de Bruin gaven hun tegenstanders weinig kans.

Alleen Jelle Bosman kon hopen op een overwinning. Tegen Nasiru wist hij er een vijfde game uit te slepen. Daar had hij zelfs twee matchpoints. Verder liet de licht geblesseerde Nasiru het echter niet komen. Hij kwam terug en pakte alsnog de wedstrijd. Met de ruime overwinning heeft Scylla de kansen op plaatsing voor de play-offs nog verder vergroot. Het team staat nu zelfs derde, hoewel die positie wat vertekend is aangezien de nummer vier, De Treffers ’70, twee  wedstrijden minder heeft gespeeld. Kim Vermaas was na afloop meer dan tevreden: “Deze overwinning is wel heel lekker. Bijna geen enkel team wint met 6-0 van Hercules en voor ons is dit al de tweede keer dit seizoen. Met deze 6 punten maken we een goede stap in de richting van de beste vier”.

Ook het Damesteam van Scylla deed goede zaken. In Veenendaal toonde het eredivisieteam karakter tegen SKF. Na nederlagen van Marie Depuydt tegen Carla Nouwen (1-3) en Esmee van Marwijk tegen  Melanie Bierdrager knokte het team zich terug in de wedstrijd. Kim Hergelink keek tegen Brenda Vonk nog even tegen een 2-0 achterstand in games aan, maar zette daarna de knop om. Hergelink pakte de volgende drie games en bracht daarmee de spanning terug in de wedstrijd. Het goede voorbeeld werd onmiddellijk gevolgd door Van Marwijk. Na en verloren openingsgame dicteerde van Marwijk tegen Nouwen het spel.  Met overmacht pakte ze de volgende games en bracht de stand weer in evenwicht.

Depuydt zette Scylla vervolgens op voorsprong. Met afwisselend spel, en waar mogelijk ook de aanval zoekend, pakte ze de eerste twee games tegen Vonk. Daarna liet ze het touw wat vieren waar Vonk dankbaar gebruik van maakte. In de beslissende vijfde game stelde Depuydt orde op zaken. Ook de slotwedstrijd tussen Bierdrager en Hergelink ging over de volle vijf games. Ditmaal was het echter SKF dat aan het langste eind trok. In een topwedstrijd met prachtige rally’s pakte Bierdrager de slotgame met 12-10 waardoor SKF in eigen huis een nederlaag bespaard bleef. Een gelijkspel met karakter en kansen op meer dus. Het team liet zien dat het kan knokken en waar het toe in staat is. Zoals Depuydt na afloop concludeerde: “We zijn tevreden met die drie punten. Jammer dat Kim het in de slotwedstrijd net niet redde, want winnen was natuurlijk helemaal mooi geweest. Maar vooraf hadden we zeker voor die drie punten getekend”.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×