Opnieuw overlast jongeren in Zoeterwoude

5

Voor de tweede keer deze week zorgden jongeren in Zoeterwoude-Dorp voor onrust. In de nacht van maandag op dinsdag veroorzaakten een groepje hangjongeren tot diep in de nacht overlast op de hangplek bij de Klaverhal. De jeugd maakte zoveel herrie dat omwonenden rond 3:00 uur de politie belden.

Buurtbewoner en fractievoorzitter van VVD Zoeterwoude Mathieu Paardekooper deelde zijn onvrede direct met burgemeester Liesbeth Bloemen door haar om 3:30 uur wakker te bellen. “Ik wakker, zij wakker”, aldus Paardekooper op Facebook waar hij zijn actie bekend maakte.

Zijwanden
De overkapping van de hangplek, die sinds 2015 voor de Klaverhal is gesitueerd, is in 2017 aangebracht na klachten over geluidsoverlast. “De zijwanden zijn zo geplaatst dat geluid richting sporthal gaat, waar niemand woont”, verklaarde de gemeente toen. Het college van B&W onderzoekt momenteel andere oplossingen die het nachtelijk hangen van jongeren tegen gaan.

Vechtpartij
In de nacht van zaterdag op zondag ging de jeugd met elkaar op de vuist tijdens een bezoek aan discotheek Utopia. Zowel binnen als buiten ontstond een vechtpartij. De politie heeft meerdere tieners aangehouden is nog op zoek naar getuigen.

Delen

5 reacties

 1. Slechte slaper op

  Regelmatig wakker gelegen van meneer Paardekoper zijn vrachtwagen , geparkeerd in de nacht binnen gehoorsafstand…

 2. Tegen dit soort terreur door asocialen ( en tegen hun onverschillige ouders) zou keihard opgetreden moeten worden. De huidige, grenzeloze, jeugd maakt op grove wijze misbruik van de bescheidenheid en tolerantie van anderen, meestal ouderen.

  • Een Leids burger op

   En hangoudere ¨deheergroen¨ was vroeger natuurlijk altijd een brave puber die nooit overlast heeft veroorzaakt. Die Jeugd van tegenwoordig.
   is die nu echt veel slechter dan vroeger? 🙂

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline