Week van de Poëzie, Leidse Dichters droegen voor bij BplusC in de bibliotheek

Deze week is de week van de Poëzie. Om aandacht te vragen voor de Week van de Poëzie en de poëzie in zijn algemeen organiseerde dichter Leo van Zanen zaterdag een dichtersmiddag in de blibliotheek van BplusC aan de Nieuwstraat. Behalve dat Van Zanen zelf uit eigen werk voordroeg had hij een 10 tal collega dichters uitgenodigd.

Het thema van de Poëzieweek is Vrijheid, schrijver Tom Lanoye schreef de bundel Vrij- Wij als het Poëzieweek geschenk. De Leidse dichters Martin Aart de Jong, Pink Meltzer, Egon Snelders, Mieke van den Berg, Jaap Montagne, Frans Treken, Han Ruijgrok, Christiaan van Tol, Joke Schrijvers en Paul Groenendaal droegen allemaal enkele gedichten op met het thema Vrijheid. Alle dichters traden 2 keer op voor een goed gevulde centrale hal van de bibliotheek. De Week van de Poëzie duurt nog tot en met 6 februari.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Emile Van Aelst

Freelance fotograaf, redacteur en columnist bij Sleutelstad, Leidsch Dagblad en Leidse Glibber.

Je bent nu offline