Museumnacht Leiden in 2018. (Foto: Emile van Aelst).

Elf musea openen deuren tijdens elfde Museumnacht Leiden

Op zaterdag 18 mei vindt alweer de elfde editie van de Museumnacht Leiden plaats. Tijdens deze avond openen elf musea hun deuren. Volgens de organiserende studenten belooft het ‘een nacht met een gouden randje te worden, waarin de musea en de stad Leiden in een ander nachtlicht komen te staan’

De Museumnacht Leiden wordt geopend op de Beestenmarkt, waarna de bezoekers via een polsbandje toegang hebben tot alle deelnemende musea. Het Nachtpad verbindt de musea en vormt een route tussen de tentoonstellingen, optredens, workshops en interessante lezingen. Als knallende afsluiter vindt er aan het eind van de nacht een afterparty plaats.

Op de avond van 18 mei openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave , Naturalis (in het Academiegebouw), Museum het Leids Wevershuis en het Taalmuseum hun deuren.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×