Elf musea openen deuren tijdens elfde Museumnacht Leiden

21

Op zaterdag 18 mei vindt alweer de elfde editie van de Museumnacht Leiden plaats. Tijdens deze avond openen elf musea hun deuren. Volgens de organiserende studenten belooft het ‘een nacht met een gouden randje te worden, waarin de musea en de stad Leiden in een ander nachtlicht komen te staan’

De Museumnacht Leiden wordt geopend op de Beestenmarkt, waarna de bezoekers via een polsbandje toegang hebben tot alle deelnemende musea. Het Nachtpad verbindt de musea en vormt een route tussen de tentoonstellingen, optredens, workshops en interessante lezingen. Als knallende afsluiter vindt er aan het eind van de nacht een afterparty plaats.

Op de avond van 18 mei openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave , Naturalis (in het Academiegebouw), Museum het Leids Wevershuis en het Taalmuseum hun deuren.

Delen
Zirkzee slaapadviesdagen

21 reacties

  1. bea hoogheid op

    Het Leids Wevershuis staat erbij maar ik mis het TRC = Textile Research Centre. Kan misschien de grote toeloop ook niet aan maar om vast even warm te draaien: op 24 februari boeiende lezing over eeuwenoud textiel uit graf van de grote farao Toetankhamoen! Zie de link: https://www.trc-leiden.nl/index.php?lang=nl

Je bent nu offline