(Foto: Hogeschool Leiden).

Hogeschool Leiden lanceert Kenniscentrum Duurzaam Organiseren

Om de verschillende aspecten van duurzaamheid op een weloverwogen manier te integreren in het onderwijs, hebben de opleidingen van de faculteit Management en Bedrijf van de Hogeschool Leiden het Kenniscentrum Duurzaam Organiseren opgericht. Duurzaamheid is uitgegroeid tot één van de belangrijkste thema’s in de samenleving en duurzaam organiseren is de basis om verder te kunnen ontwikkelen. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een grote of kleine organisatie.

Het kenniscentrum focust op ‘Leren en Innoveren’ ten gunste van duurzaam organiseren. De uitkomsten worden toegankelijk gemaakt via publicaties en geïntegreerd in het onderwijs. Door het onderwijs te baseren op de resultaten van het onderzoek worden studenten optimaal voorbereid op actuele uitdagingen.

Waarvoor kun je terecht bij het kenniscentrum
De sleutel tot verandering naar een duurzame maatschappij ligt bij de jongeren van nu en het werkveld. Daarom zet het kenniscentrum Duurzaam Organiseren zich in om via het onderwijs tot een sustainable maatschappij te komen. Door kennis en vaardigheden die studenten meekrijgen tijdens hun studie kunnen zij het werkveld beïnvloeden en organisaties ondersteunen in de verandering naar een duurzame organisatie.

Wie werken er bij het kenniscentrum
Het kenniscentrum is een samenwerking tussen de opleidingen van de faculteit Management en Bedrijf. Vanuit deze hoedanigheid werken docenten en lectoren van de verschillende opleidingen nauw samen. Ook wordt vanuit het kenniscentrum de samenwerking gezocht met het beroepenveld en andere hogescholen om het praktijkonderzoek aan te laten sluiten op de actualiteit.

Leiden Onderwijs


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×