(Archieffoto: AS Media).

Zes jaar cel en TBS voor doodsteken man in Leidse Tomatenstraat

De rechtbank in Den Haag heeft de 47-jarige Leidenaar Maarten O. gisteren veroordeeld voor het op gruwelijke wijze doodsteken van een jonge man. Dat gebeurde in september 2017. De rechtbank legt hem een straf op van zes jaar en TBS met dwangverpleging. De rechtbank is van oordeel dat niet kan worden vastgesteld dat de verdachte zijn slachtoffer met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht. Hij werd daarom vrijgesproken van moord.

​Psychotische toestand
Op grond van de verklaringen en gedragingen van de verdachte zelf concludeert de rechtbank dat de verdachte de man met opzet heeft gedood. “Hij had voldoende inzicht in de draagwijdte van zijn handelen en de gevolgen daarvan, ondanks het feit dat hij in een psychotische toestand verkeerde. Doodslag kan daarom worden bewezen”, aldus de rechtbank. Wel werd de man vanwege zijn psychische gesteldheid verminderd toerekeningsvatbaar geacht.

Onbeschrijflijk leed bij nabestaanden
Hoewel de toedracht van zijn handelen tot op de dag van vandaag niet helemaal duidelijk is geworden, staat vast dat de verdachte zijn slachtoffer meerdere malen met kracht met een mes heeft gestoken. Het mes is daarbij zelfs afgebroken. “Hij heeft de familie van het nog jonge slachtoffer onbeschrijfelijk leed aangedaan en in de samenleving gevoelens van angst en onveiligheid teweeggebracht”.

112 Sleutelstad Leiden Moord Tomatenstraat


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×