(Foto: Jan Folkers/KZ Danaiden).

Gezellig korfballen, maar dan net even anders

Samen waar het kan, apart waar het nodig is. Met die slogan zet de Leidse korfbalvereniging KZ Danaiden het korfballen voor kinderen met een beperking in de schijnwerpers. Het initiatief startte in 2012 en de groei bleef een beetje achter bij de verwachtingen, maar onlangs verwierf de club wel het keurmerk ‘onbeperkt sporten’ van VTV Leiden.

Jan Folkers is een van de drijvende krachten achter het g-jeugdteam korfballen. “Andere clubs bieden wel gelegenheid aan volwassenen met een beperking, maar voor kinderen was er nog niets. Bij ons is iedereen vanaf zes jaar welkom.” Omdat de groep klein is, blijft het tot nu toe bij een wekelijks trainingsuur. Maar Folkers zou graag zien dat er meer kinderen bijkomen en er ook wedstrijdjes georganiseerd kunnen worden. “Mensen moeten de weg naar het korfbalveld- en zaal leren kennen. Als ze eenmaal geweest zijn, gaan ze niet meer weg.”

Plezier in het spel staat voorop, net als het nemen van kleine stapjes. Het leervermogen is vaak wat minder groot en minder snel, maar de voldoening is er niet minder om als kinderen erin slagen de bal te vangen en over te spelen naar een ander. De integratie met de valide spelers van de club verloopt goed, zegt Folkers. “We doen soms wel een wedstrijdje met een van de andere jeugdteams van onze club en ze willen allemaal terugkomen.”

Sport071-presentator Gerry van Bakel in gesprek met Jan Folkers van korfbalvereniging KZ Danaiden.

Wie geïnteresseerd is in korfballen bij KZ Danaiden kan terecht op de website van de vereniging. Ze zijn er ook nog op zoek naar nieuwe scheidsrehters of mensen die opgeleid willen worden tot scheidsrechter.

 

Advertentie

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×