Ontbijten met wethouders als alternatief voor klimaatmars

5

Een aantal leerlingen van het Da Vinci College in de Kagerstraat ging vanmorgen in het Leidse stadhuis het gesprek aan met de Leidse wethouders Martine Leewis, Fleur Spijker en Yvonne van Delft.

Chris de Waard prikte een vorkje mee en sprak na het ontbijt met de wethouders Leewis, Spijker en Van Delft en met Da Vinci-leerlingen Niels, Jesse, Douwe en Thijs.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens een gezamenlijk ontbijtje in de vergaderkamer van het college van burgemeester en wethouders gaven de drie wethouders eerst een toelichting op het gemeentelijke duurzaamheidsbeleid. Aansluitend was er gelegenheid voor vragen van de leerlingen. Die gingen vandaag niet naar Den Haag om mee te lopen in de klimaatmars, maar vonden in deze ontbijtbijeenkomst een goed alternatief om stil te staan bij klimaatverandering.

Delen
heropening sligro Leiden

5 reacties

 1. klimaatverandering aanpakken. Oplossing minder mensen op de aarde.
  Al het andere is geen oplossing omdat de mens door fokt als konijnen.
  Voor klimaatspijbelaars als jullie zo betrokken zijn bij het milieu wat oplossingen:
  – geen mobielen telefoon
  – geen computer
  – geen tv/radio
  – geen spelcomputer
  – 1x in de week douchen
  – geen rijbewijs halen
  – geen brommer rijden

  Hopelijk dat jullie dit volhouden voor het milieu.

 2. Ook maar eens wat minder bomen kappen, lijkt me…. nu we het toch over klimaat, duurzaamheid en groen hebben! Kap met kappen. Behouden is beter.

 3. We willen liever verpakkingsmateriaal gemaakt van suikerbieten. Maar die moeten geteelt worden (dus ruimte nodig). Hierdoor kappen we bomen of oerbos. Dit bos zorgt normaal voor co2 omzetting. Waar gaat het hier dan mis?? Blijf erbij overbevolking is het grootste probleem.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline