(Foto: Sleutelstad).

Leidenaar Jelle Glasbergen over deelname aan Voice of Holland

De 22-jarige Jelle Glasbergen uit Leiden deed de afgelopen periode mee aan het televisieprogramma ‘The Voice of Holland’. Met Anouk als coach heeft hij het tot aan de Knockouts gered. Glasbergen heeft vorig jaar ook al geprobeerd mee te doen met het programma, maar toen kwam hij niet verder dan de voorronde. Voor het huidige seizoen is hij gevraagd om mee te doen. Ditmaal wel met succes.

Robbert Beurse en Annan Verboom spraken Jelle Glasbergen in De avond van Sleutelstad.

Blind Audition
Tijdens de Blind Auditions werd het spannend voor Jelle. Hij zong het nummer Dancing On My Own, maar pas op het allerlaatste moment draaide de stoelen van de coaches. Uiteindelijk heeft hij Anouk gekozen als coach. Hij had naar eigen zeggen ‘meteen een goede klik’ met haar.

Na The Voice of Holland
Glasbergen: “Er doen veel artiesten mee die eigenlijk al veel optreden en meer bekendheid en optredens willen, en misschien omdat ze dan meer geld kunnen vragen.” Jelle had zelf nog geen podiumervaring. Hij wil later naar het conservatorium, dus dat is waar hij zich op dit moment vooral op richt.

Jelle is op dit moment bezig met het schrijven van zijn eigen muziek. Dit wil hij zo snel mogelijk uitbrengen, maar dat kost nog wat tijd. Uiteindelijk hoopt Jelle meer bekendheid te genereren met zijn eigen muziek. Zijn artiestennaam wordt waarschijnlijk alleen zijn voornaam: Jelle. Glasbergen zegt: “Ik vind mijn achternaam niet echt een artiesten achternaam, maar ik ben ook niet iemand die een nieuwe naam gaat bedenken. Dat past niet zo bij mij.”

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×