(Foto: Chris de Waard).

Prorail werkt weer aan spoor rond Leiden

Dit weekeinde worden er door Prorail werkzaamheden uitgevoerd aan het spoor rond Leiden. Er rijden dan op bepaalde tijden geen treinen. De NS zet op die momenten bussen in.

In twee jaar tijd worden alle sporen op en rond station Leiden Centraal vervangen. Het gaat daarbij om twee kilometer rails, dwarsliggers, spoorgrind en bovenleiding. Bij de spoorvernieuwingswerkzaamheden worden ook 28 wissels verwijderd en 55 wissels vervangen. Ook wordt de ligging van de sporen bij de perrons aangepast zodat de perrons op dezelfde hoogte komen te liggen als de vloer van de nieuwste treinen.

De werkzaamheden begonnen vorig jaar zomer en duren nog tot medio 2020. Dit jaar volgen er nog vier treinvrije periodes. Van 15 tot 18 maart rijden er tussen vrijdagavond en maandagochtend geen treinen van en naar Haarlem
en Schiphol, tussen 24 maart en 15 april rijden er steeds tussen zondagavond en maandagochtend op een deel van de sporen geen treinen. Van 17 tot 21 oktober rijden er van donderdagavond tot maandagochtend geen treinen van en naar
Alphen aan den Rijn en tussen 29 november en 3 december is er van en naar Haarlem en Schiphol geen treinverkeer mogelijk van vrijdagavond tot dinsdagochtend.

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×