Over elk scenario konden inwoners uitgebreid vragen stellen. (Foto's: Robbert Beurse).

Zoeterwoude-Rijndijk kiest voorkeursscenario maatschappelijk centrum

Tijdens een extra inloopavond konden de inwoners van Zoeterwoude-Rijndijk maandagavond in de Goede Herderkerk hun voorkeur uitspreken voor één van de twee uitgewerkte scenario’s voor de vernieuwing van het centrum van dit deel van de gemeente. Het moet een kloppend hart voor de Rijndijk, een plek voor jong en oud, worden.

De scenario’s zijn ontwikkeld met input van de klankbordgroep, wensenworkshop en bewonersbijeenkomsten. De voorkeur van de inwoners wordt meegenomen wanneer de gemeenteraad volgende maand besluit of het gekozen scenario in een ontwerpproces met alle belanghebbenden verder kan worden uitgewerkt.

De gemeente vindt het belangrijk om de inwoners bij dergelijke beslissingen te betrekken. “Het moet een centrum van en door Rijndijkers worden”, aldus Wethouder Ruud Bouter, die erg tevreden was met de grote opkomst van de avond.

Robbert Beurse in gesprek met een externe adviseur, inwoners en wethouder Ruud Bouter over de twee scenario’s.

Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×