Circa honderdvijftig sociale nieuwbouwappartementen aan Turkooislaan

27

De Raad Bouw uit Katwijk gaat de locatie Turkooislaan 131 in de Hoge Mors herontwikkelen. De bestaande gebouwen worden gesloopt en maken plaats voor honderd tot honderdvijftig kleine appartementen. Het is de bedoeling dat honderd procent van de nieuwbouw bestaat uit sociale woningen, maar 85 procent is de absolute ondergrens die de gemeente met de ontwikkelaar heeft afgesproken. Na oplevering gaan de woningen naar Portaal die ze gaat verhuren.

Net als nu komt het hoogste deel van de nieuwbouw aan de zijde van de Agaatlaan. De hoogte wordt daar maximaal dertig meter. De bebouwing aan de kant van de Turkooislaan gaat qua hoogte aansluiten op die van de woningen in de Tijgeroogstraat. Parkeren moet op eigen terrein worden opgelost. Fietsenstallingen en voorzieningen voor afvalinzameling en installaties komen zoveel mogelijk inpandig en worden zo mogelijk aan het zicht onttrokken.

Nieuw bestemmingsplan
De gebouwen op de locatie waren tot voor kort in gebruik als kerken kinderdagverblijf. Om woningbouw mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden aangepast. Voor die tijd wordt nog met de omgeving gesproken over de plannen zoals ze nu voorliggen. Die zijn al stevig aangescherpt vergeleken met het oorspronkelijke plan van De Raad. Die wilde meer dan honderdvijftig woningen en een hoogte tot 45 meter.

 

 

Delen
Leiden Culinair

27 reacties

  1. Da’s mooi! Krijgen een hoop leidenaren weer een mooi plekje om te wonen. Leiden schiet de lucht in met het bouwen van sociale woningbouw.
    Nu nog de omliggende gemeente aansporen voor het bouwen van sociale woningbouw, dat laat zeer de wensen over.

  2. Leiden heeft 2 weken geleden gemeente Oegstgeest al op de vingers getikt, wat mij betreft mag dat vaker gebeuren, Katwijk,Noordwijk lapt ook de regels aan de betreft de sociale woningbouw, aanpakken die gemeentes!

  3. Mooi plan, lekker veel en hoog bouwen buiten de singels. Wordt dit ook 115 meter? Meer mag ook!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline