Sportcafé Leiden wordt Sportpunt71

Het Sportcafé Leiden waar bestuurders van sportverenigingen, politici en journalisten elkaar maandelijks ontmoeten, gaat verder als Sportpunt71. Ook halveert de frequentie van de bijeenkomsten die voortaan dus zes keer per jaar plaatsvinden. Het wordt daarmee iets exclusiever en gehoopt wordt dat meer mensen dan de moeite nemen om te komen. Immers, een keer overslaan betekent meteen dat je vier maanden niet geweest bent. Vandaag is de eerste editie. Bij de Leidse Rugby Club DIOK.

Reanne van Kleef sprak tijdens het eerste Sportpunt71 met organisator Rik van der Geest over de veranderingen.

Grootste verandering is dat voortaan iedereen welkom is. De bedoeling daarachter is het vergroten van het aantal bezoekers zodat het netwerk ook beter gaat functioneren. Om te voorkomen dat mensen alleen op de gratis drankjes afkomen, worden de muntjes afgeschaft en betaalt iedereen gewoon voor de consumpties. Daarmee is het ook eenvoudiger om locaties te vinden voor Sportpunt71. Tot nu toe werd een deel van de drankjes gesponsord door de ontvangende club.

Voorafgaand aan die eerste Sportpunt71-bijeenkomst presenteert breedtesportcoördinator Rik van der Geest de gemeentelijke campagne ‘Scoren op Gezondheid’ aan de Leidse sportverenigingen. Die campagne gaat eind van de maand van start en heeft als doel het benadrukken van de maatschappelijke rol die de sportverenigingen hebben. In de campagne is aandacht voor vier thema’s: Financieel,  Maatschappelijk, Fysiek en Sociaal Gezond.

 

 

Het is de bedoeling dat de campagne ‘Scoren op Gezondheid’ de sportbestuurders ook ontlast en hen helpt om de verenigingen makkelijker te besturen door ouders van de jeugdleden te betrekken bij de uitvoering.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 93.7 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline