Vanmiddag werd het pop-up huisjesmelkers-museum opgezet bij het centraal station in Leiden. (Foto's: Chris de Waard).

ROOD Leiden in actie tegen huisjesmelkers

Als start van de verkiezing van de slechtste kamerverhuurder van Leiden hebben leden van ROOD Leiden een aantal tenten opgezet op het plein achter station Leiden Centraal. Tezamen vormen de tenten een ‘pop-up huisjesmelkers-museum’ met voorbeelden van misstanden in Leidse studentenhuizen.

Chris de Waard in gesprek met woordvoerder Frank Spijker van ROOD Leiden over de oneervolle verkiezing. Hijs is overigens geen familie van de Leidse bouwwethouder.

Via de website www.huisjesmelkervanhetjaar.nl kunnen ontevreden kamerbewoners hun huisbaas nomineren als slechte verhuurder. De allerslechtste huisbaas krijgt de titel ‘Huisjesmelker van het Jaar’ in de verkiezing die ROOD al tien jaar organiseert.

Leiden Maatschappij Politiek huisjesmelkers


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×