Bedrijfsleider Marloes Heijbroek spreekt in Vlot Grand Café. (Foto's: PR).

Uitverkochte Leidse staproute smulfestijn

Gisteravond volgden bijna veertig personen de zogeheten ‘Tasting Trail’ die in Leiden was uitgezet. Het event, met duurzame hapjes en drankjes en toelichting van horeca-ondernemers en duurzaamheidsexperts, was daarmee uitverkocht. De organisatie was in handen van Leiden University Green Office en Green Keys in samenwerking met Duurzaamuiteten.nl.

Alternatieven voor voedselverspilling, flesjeswater, verslavende frisdrank, plofkip en klimaatbelastende dierlijke kaas kwamen aan bod. Een deel van de deelnemers bleek thuis al bewust bezig met biologische of plantaardige consumptie. Of met energiebesparing, plastic mijden en afval scheiden. Toch waren er ook voor hen nog verrassingen.Biologisch restaurant Logica serveerde crostini met hartige spreads van wintergroenten en kruiden, Vlot Grand Café kwam met paddestoelen-bitterballen.

In De Vrijplaats genoten de deelnemers vervolgens van friet, een vegan kroket met witlof en zoete aardappel en gekruide vegan mayonaise van Karels Biofriet. Alles begeleid met drankjes en waterkannen met citrusfruit en munt.

De deelnemende ondernemers vertelden iets over hun bedrijfsvoering en de manier waarop ze voedselverspilling tegengaan: zo heeft Vlot doggybags van hergebruikt verpakkingsmateriaal. In de Vrijplaats hoorden de deelnemers onder meer over het zaterdagse plantaardige eetcafé aldaar en over hoe duurzaam dit pand aan de Middelstegracht is verbouwd en ingericht. Ook was er aandacht voor de complexe factoren die de footprint van onze consumpties bepalen.

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×