Peter Glasbeek bij zijn installatie als burgerraadslid in de gemeenteraad van Leiderdorp afgelopen september. (Foto: Chris de Waard).

PrO draagt Peter Glasbeek voor als nieuwe wethouder Oegstgeest

Progressief Oegstgeest (PrO) draagt de Leiderdorpse Peter Glasbeek (1954) voor als nieuwe wethouder in Oegstgeest. Glasbeek was eerder al wethouder in Harlingen (2011-2014) en Leiderdorp (2005-2010). Sinds afgelopen september is hij actief als burgerraadslid voor de PvdA in Leiderdorp. Glasbeek moet Huri Sahin, die een maand geleden per direct opstapte als wethouder, gaan vervangen.

PrO heeft voor Glasbeek gekozen omdat ‘zijn kennis op de beleidsterreinen van volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en milieu, samen met zijn kennis van de regio, past bij de inhoud van de vrijgekomen portefeuille in Oegstgeest’, laat de fractie weten. Naast zijn eerdere werk als wethouder was Glasbeek ook in actief in verschillende managementfuncties, zowel in het bedrijfsleven als in de publieke sector. Hij was onder meer werkzaam bij Fokker Aircraft, EnerTel en het Waterbedrijf Drenthe.

Fractievoorzitter van PrO Melanie van Driel in gesprek met IJsbrand Terpstra

Goede dosis wethouder-ervaring
Glasbeek laat weten graag aan de slag te gaan als wethouder voor Oegstgeest. “Ik ben sterk geboeid door duurzaamheid en de transformatie van het sociaal domein, maar het lokaal bestuur trekt me in zijn algemeenheid sterk aan. Het verwerven en behouden van draagvlak is fundamenteel voor het behalen van resultaten”, laat hij via de fractie van PrO weten. Fractievoorzitter Melanie van Driel: “In Peter heeft PrO een kandidaat-wethouder gevonden die kan bogen op een goede dosis wethouderservaring.”

‘Kan tegen een stootje’
Na het gehaaste vertrek van Sahin in een commissievergadering een maand geleden, stelde PrO alles in het werk om snel met een nieuwe kandidaat te komen. De samenwerking met coalitiepartners VVD en CDA was naar eigen zeggen niet in gevaar; al op dezelfde avond besloten de drie partijen samen door te gaan. PrO ging op zoek naar een wethouder met ‘ruime bestuurlijke ervaring’, die ‘reflectief is en tegen een stootje kan’. Een heel ander beeld dan dat is blijven hangen van Huri Sahin; die een beginnend wethouder was met veel ambities, maar zich geen raad wist met de politieke praktijk.

Raadsvergadering maart
Glasbeek zal op 28 maart door PrO worden voorgedragen aan de gemeenteraad. Als die akkoord gaat met de benoeming, dan kan hij daarna direct aan de slag als wethouder. Welke taken en portefeuilles hij dan voor zijn rekening zal nemen, wordt later in het College van B en W besloten.

Oegstgeest Politiek glasbeek sahin


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×