(Foto's: Leiden Atletiek).

Onverwacht zilver voor Jamiro Elabeidi op de sprint

Bij de Nederlandse indoorkampioenschappen in Apeldoorn zorgde Jamiro Elabeidi voor een daverende verrassing. De 23-jarige sprinter verbeterde tweemaal zijn persoonlijk record op de 60 meter en dat was goed voor een zilveren medaille.

Elabeidj reisde af naar Apeldoorn met de wetenschap dat een finaleplaats erin zat met een persoonlijk record van 6.81. In de series bleef hij daar met 6.87 wel boven, maar de pupil van Martijn de Lange plaatste zich wel  voor de halve finale.  Daarin werd de persoonlijke toptijd aangescherpt tot 6.78.

In de finale aan het eind van de zaterdag stuntte Elabeidi met een tweede plaats achter het jonge talent Joris van Gool, die won overtuigend met 6.63.  Maar daarachter zorgde Elabeidi voor een verrassing door wederom sneller dan ooit te zijn en een tijd van 6.71 neer te zetten, slechts 0.05 verwijderd van de limiet voor de Europese indoorkampioenschappen over twee weken in Glasgow. Lichtelijk ‘in shock’ nam Elabeidi het kaartje in ontvangst waarmee de jury zijn tweede plaats bevestigde.

Het was de enige medaille voor Leiden Atletiek bij deze indoorkampioenschappen. Veerle Bakker werd zevende op de 3000 meter met 9.51.20 en Royce Zaadnoordijk verbeterde het clubrecord op de 400 meter tot 49.07, maar dat was niet goed genoeg voor een plaats in de finale.

 

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×