Anna Ilchenko wint goud met haar baloefening (Foto's: Gymsport Leiden).

Zeven medailles voor Gymsport Leiden bij plaatsingwedstrijd Ritmische Gymnastiek

De tweede plaatsingswedstrijd voor de tweede divisie Ritmische Gymnastiek gehouden was afgelopen zaterdag zeer succesvol voor de gymnasten van Gymsport Leiden. Maar liefst zeven keer mocht er op het podium worden plaatsgenomen voor vijf keer goud en twee keer zilver. Naast zeven keer eremetaal waren er ook nog tien top-vijf noteringen.

Goud was er voor Maja Wasilewicz (geboortejaar 2008) voor haar oefening met touw. Goud was er ook voor Anouk Vermond bij de junioren 2005 en Anna Ilchenko bij de junioren 2004. Beide behaalden in hun categorie de hoogste score met hun baloefening. Tenslotte was er ook goud voor het senioren duo Selina Gitis en Robin Vermond met hun lintoefening. Robin behaalde in dezelfde categorie, senioren duo, een zilveren medaille samen met zus Anouk. Bij de individuele oefeningen met bal was er bij de senioren twee keer zilver: voor Nikita van Veggel bij de senioren 2001 en ouder en voor Robin Vermond bij de senioren 2002/2003.

Overige top-vijf noteringen waren er voor Froukje Blom, zij werd vierde bij de senioren 2002/2003 en Sofie Planjer die vijfde werd bij de senioren 2001 en ouder. Angéline en Maja Wasilewicz behaalden eveneens een vijfde plaats bij de pré junioren duo zonder materiaal.

De tweedee divisie heeft nog één plaatsingswedstrijd te gaan op zaterdag 30 maart. Daarna zal duidelijk zijn wie zich heeft geplaatst voor de landelijke finale, het Nederlands Kampioenschap tweede divisie.

Bij de plaatsingswedstrijd voor de eerste divisie die een week geleden gehouden werd waren er top-vijf noteringen voor Britt Hertogs, die vierde werd bij de junioren 2004, Matilde Monteleone werd vijfde bij de junioren 2006, Emily Hendrikse behaalde de vierde plaats bij de pré junioren 2008 en Emily van Wel legde beslag op de vijfde plaats bij de benjamins 2009. De eerste divisie kent nog een tweede plaatsingswedstrijd en een halve finale om te bepalen wie zich gaan plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschapen.

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×