(Foto: BS Leiden/de Rollers).

De 'Rollers' hebben plezier hoog in het vaandel

Natuurlijk willen ze ook graag winnen en spelen ze bloedfanatiek, de rolstoelbasketballers van BS Leiden hebben het vooral heel erg leuk samen. Sporten is voor iedereen belangrijk zeggen Richard Kusters en Kim Meeuwissen, juist ook voor mensen met een beperking. Voor het bewegen, maar ook voor de sociale contacten.

Kusters kreeg in 2008 een auto-ongeluk en moest door complicaties later meer dan de helft van zijn rechterbee laten amputeren. In het revalidatiecentrum maakte hij kennis met rolstoelbasketball en was meteen verkocht. Nu speelt Kusters speelt in het wedstrijdteam en coacht de recreanten, terwijl  Meeuwissen speelt bij het lopend basketball en de coach is van het wedstrijdteam.

Meeuwissen werd gevraagd als coach en dacht in eerste instantie niet geschikt te zijn. “Ik dacht wat weet ik nu van rolstoelbasketball. Maar uiteindelijk is het spelletje hetzelfde.” De basket hangt op dezelfde hoogte, maar voortbewegen met een rolstoel is een vak apart. “Ik heb er wel eens in gezeten, maar ik ben zo traag.” En je moet oppassen met je handen en knieën. Er wordt soms hard op elkaar ingereden. “Natuurlijk zijn er ook verschillen, je hebt veel meer ruimte nodig om te manouvreren bijvoorbeeld. Maar ik heb er heel veel van geleerd. Ook over het coachen zelf dat ik ook weer meeneem naar het lopend basketball.”


Kim Meeuwissen en Richard Kusters in gesprek met Sport071-presentator Gerry van Bakel.

Wie eens mee wil doen of meer informatie wil kan terecht op de website van BS Leiden en de facebookpagina.

Advertentie

Leiden Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×