Vooruitlopend op de verbreding van de A4 worden binnen twee jaar geluidsschermen geplaatst bij Voorschoten. (Foto: Chris de Waard).

Toch geluidsschermen langs A4 bij Voorschoten

De provincie Zuid-Holland gaat toch geluidsschermen plaatsen langs de A4 bij Voorschoten en recreatiegebied Vlietlanden. Dat heeft Provinciale Staten vandaag besloten. Een voorstel daartoe van GroenLinks, CDA, D66, VVD, SP, PVDA en SGP/CU om binnen twee jaar de geluidsschermen te realiseren werd aangenomen. De provincie hoopt op medewerking van Rijkswaterstaat.

GroenLinks is blij dat Zuid-Holland de geluidschermen nu alsnog gaat plaatsen. In juni vorig jaar diende de partij een ook al voorstel in om geluidschermen te plaatsen langs de A4. GroenLinks lijsttrekker Berend Potjer: “Ik ben blij dat er na al die jaren eindelijk schot in komt en de bewoners straks eindelijk rustig kunnen slapen. Zo wordt een belofte ingelost en het vertrouwen in de politiek hersteld.”

Potjer ziet ook kansen om geluidswerende maatregelen op een groene manier in te vullen: “Een groene wal verrijkt bijvoorbeeld het landschap. Ook zien wij mogelijkheden voor zonnepanelen. Zo slaan we twee vliegen in één klap. Een duurzame en groene oplossing die de bewoners rust biedt.”

Advertentie

Politiek Regio Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×