(Foto's: Regio 15).

Grote brandoefening in Winkelhof

De Leiderdorpse brandweer heeft gisteravond samen met de ambulancedienst, de politie en tientallen figuranten een grote oefening gehouden in winkelcentrum Winkelhof in Leiderdorp. Bij de oefening werd een ‘zeer grote brand’ gesimuleerd.

De oefening
De brandweer simuleerde een brand in de toiletruimte van het winkelcentrum met daarbij een slachtoffer. De brand sloeg vanaf de toiletruimte door naar een bovengelegen camerawinkel met ook daar een slachtoffer. Rond 20:00 uur startte de oefening en werden alle rookmachines aangezet. Dat zorgde ervoor dat het brandalarm werd geactiveerd.

Daardoor werd de brandweer gealarmeerd. De brandweer kwam ter plaatse en melde zich bij de beveiliging die inmiddels wist dat er daadwerkelijk ‘brand’ was, waarna de brandweer een eerste verkenning deed. Terwijl de brandweer bezig was met de verkenning, zetten beveiligers en BHVers zich in op de ontruiming van al het ‘winkelend publiek’ en ‘bezoekers’.

De brandweer schaalde de brand uiteindelijk op naar ‘zeer grote brand’ waarop, normaal gesproken, diverse extra (blus)voertuigen ter plaatse zouden komen. Omdat het om een oefening ging, kwam er in dit geval één extra blusvoertuig van de brandweer ter plaatse om te assisteren bij de brand. De brandweerinzet heeft enige tijd geduurd maar uiteindelijk was de brand ‘geblust’. Bij de brand zijn door de brandweer meerdere slachtoffers gered, zij zijn door de brandweer overgedragen aan het ambulancepersoneel.

Advertentie

112 Sleutelstad Leiderdorp


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×